Sagsbehandlerne i Sønderborg har Sydjyllandsrekorden i fejl i børnehandicapsager

26. juni 2017 Samfund Skrevet af: Ole Kæhler

Sønderborg er den kommune, der, sammen med Vejle,  har lavet flest fejl på socialområdet. Her bliver der lavet fejl i 42 procent af sagerne. På børnehandicapområdet topper Sønderborg Kommune også med fejl i 67 procent af sagerne, oplyser TV Syd.

Der er stor forskel på, hvor mange fejl de forskellige kommunerne laver og Aabenraa Kommune laver på børnehandicapområdet kun en fjerdedel af de fejl, som Sønderborg Kommune laver.

I mange af sagerne har kommunerne taget en forkert beslutning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fejlprocenten svarer til antallet af omgørelser i kommunen.

En sag bliver omgjort af Ankestyrelsen, hvis kommunens afgørelse efter serviceloven var forkert og derfor blev ændret eller sagen hjemsendes til ny behandling i kommunen, fordi der manglede oplysninger, så Ankestyrelsen ikke kunne vurdere sagen.

Ligeværd i Sønderborg er ikke det mindste overraskede over tallene.

“Når vi siger til forvaltningen, vi vil anke en afgørelse, så vurderer kommunen sagen påny og de skal så behandle sagen en tredje gang, når sagens afgøreres i ankeinstansen”, siger Ligeværds formand, Jørn Thrane til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han opfordrer kommunen til at ansatte nogle medarbejdere, der er inde i reglerne på deres arbejdsområde.

“Det vil jo være billigere, når sager kun skal behandles én gang og ikke tre”, siger han.

Ifølge Ligeværd tager det op til 18 måneder at få en sag behandlet i Ankestyrelsen.

“Og den lange ventetid får mange borgere til at undlade at klage – så faktisk kan kommunens fejlprocent sagtens være højere”, siger Jørn Thrane, der håber, at byrådet er deres opgave voksen og sikrer borgerne den hjælp, som de ifølge lovgivningen skal have.

Artiklen fortsætter under annoncen

På socialområdet deler Sønderborg fejlrekorden på 42 procent med Vejle Kommune.

SønderborgNYT har forgæves forsøgt at få kontakt til Socialudvalgets formand, Niels Ole Bennedsen for at spørge, om fejlene skyldes kassetænkning.