AlsFynBroens styregruppe venter på Folketingets infrastruktur-forhandlinger

23. januar 2021 Augustenborg

Borgmester Erik Lauritzen er ikke i tvivl om, at der er så meget opbakning til AlsFynBroens arbejde, at Folketinget bør tage projektet med i de kommende indfrastrukturforhandlinger.

“Når de gør det, så kan de måle effekten af en fast forbindelse mellem Als og Fyn op imod de øvrige muligheder og se, hvad der aflaster Trekantsområder for mest trafik”, siger Erik Lauritzen til SønderborgNYT.

Han fortæller, at det gennem en tid har været svært med Region Syddanmark, som prioriterede anderledes end AlsFynBroens styregruppe.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Men nu er der opbakning fra regionen”, siger borgmesteren, som tror på, der bliver lavet en forundersøgelse.

Mens AlsFynBroen venter på transportminister Benny Engelbrecht kommer i gang med en ny infrastrukturplan, så arbejdes der på andre ting i styregruppen.

“Sammen med Faaborg-Midtfyn Kommune undersøger vi, hvordan vi undgår at ødelægge naturområdet i Svanninge Bakker og det vil sige, vi ser på alternative muligheder for den vej, der skal føre til og fra Als-Fynbroen fra Fynsiden”, siger Erik Lauritzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han fortæller videre, at AlsFynBroens hold er vokset en del – og det betyder, at der en tro på, at en fast forbindelse mellem Als og Fyn vil gøre en betydelig forskel.

Både Faaborg-Midtfyns og Sønderborgs har sat penge af til at drive AlsFynBroens arbejde for og til efteråret tager de folkevalgte stilling til, om der også skal afsættes penge til at fortsætte i 2022.

Når den nuværende kontrakt på sejladsen mellem Als og Fyn udløber, så er det planen at sætte en elfærge i drift på ruten.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Med hyppigere afgange håber vi at kunne vise, at hvis der er en let tilgængelig forbindelse mellem Als og Fyn, så vil det have en række positive effekter på trafikken i Trekantsområdet og for erhvervslivet på begge sider af broen”.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. februar 2023 Kultur, Politik

Kulturnatten skal organiseres på en anden måde

2. februar 2023 Kultur

Kultur & Idrætsnatten har været organiseret på samme måde siden 1997 og nu synes de folkevalgte i Udvalget for Kultur, Idræts og Medborgerskab, at det skal gøres anderledes. “Vi vil gerne have, at Kulturnatten breder sig op i midtbyen og også, at den involverer handlen”, siger udvalgsformand Christel Leiendecker til SønderborgNYT. I de tidligere år […]

Læs mere...