Danfoss’ hovedkvarter bliver CO2-neutralt i 2022

3. marts 2021 Erhverv

For et år siden annoncerede Danfoss sin ambition om at være CO2-neutral i alle dele af den globale forretning inden 2030. Men allerede næste år vil Danfoss’ største produktionsområde, som rummer virksomhedens hovedkontor og i alt 250.000 kvadratmeter produktionsfaciliteter i Nordborg, blive CO2-neutralt.

”Danfoss udvikler og leverer verdens førende energieffektive løsninger til den grønne omstilling.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er helt naturligt for os, at vi tager vores egen medicin. Løsningerne til at reducere energiforbruget drastisk findes allerede. De er effektive og har en kort tilbagebetalingstid. Vi vil gerne vise, at det kan lade sig gøre, selv for en meget stor industrivirksomhed. Og det er vi meget stolte over”, siger Kim Fausing, koncernchef i Danfoss, i en pressemeddelelse.

Nordborg industricampus har siden 2007 gennemgået en massiv ændring for at forbedre energieffektiviteten. Ved at anvende Danfoss’ egne grønne teknologier er det samlede energiforbrug til opvarmning reduceret med næsten 62 procent siden 2007.

Siden Danfoss igangsatte sin globale indsats for at nedbringe energiforbruget, er der investeret cirka 140 millioner kroner i energieffektivitet på campus i Nordborg. Fordi investeringerne typisk har en tilbagebetalingstid på 3 år, betyder det, at Danfoss i gennemsnit har en opnået en årlig besparelse på energiforbruget på 48 millioner kroner samtidig med at CO2-udledningen er reduceret med 60 procent.

”Det ligger i virksomhedens DNA at bidrage til den grønne omstilling, og vi har et meget stort fokus på at reducere vores eget klimaaftryk. Men samtidig viser indsatsen på vores Nordborg-site, at investeringer i den grønne omstilling også er en god forretning. Og det har vores kunder også fået øje på”, siger Kim Fausing.

Fra begyndelsen af 2021 har Danfoss fået 100 procent grøn elektricitet til industriområdet i Nordborg og vil få 60 procent af opvarmningsbehovet dækket med CO2-neutral fjernvarme fra et nyt kommunalt fjernvarmeanlæg, der blev sat i drift medio 2020. Det resterende energibehov til opvarmning vil blive dækket ved at bruge overskydende varme fra produktionsprocesser, fra et nybygget datacenter og fra varmepumper.

”Grøn omstilling er ikke en tilføjelse til vores forretning. Det er vores forretning. Gennem de løsninger, vi  sælger, kan vi hjælpe med at reducere den globale CO2-udledning med flere hundrede millioner tons årligt”, siger Kim Fausing.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
14. april 2021 Erhverv, Sønderborg

Iskonditoriet blev bedste ishus i Sønderjylland

14. april 2021 Erhverv

Det lykkedes ikke Iskonditoriet at genveinde titlen som Danmarks Bedste Ishus i en konkurrence hos Opdag Danmark, som sluttede i dag, onsdag klokken 16. “Vi kan glæde os over at være det bedste ishus i Sønderjylland”, siger Christian Telling, som ejer stedet sammen med hustruen. I toppen har det længe været tæt løb mellem sidste […]

Læs mere...