Der skal laves ny lokalplan for Havnbjerg Center

Havnbjerg. Arkivfoto: Sønderborg Kommune
Havnbjerg. Arkivfoto: Sønderborg Kommune
10. april 2024 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Forvaltningen arbejder på et projekt for et boligområde ved Havnbjerg Center og projektet omfatter et forslag til et alment boligbyggeri i en etage med ca. 20 lejligheder i forskellige størrelser med en tilpasset placering, der giver mulighed for at opretholde de eksisterende butikker og servicetilbud i centret.

Tirsdag godkendte Teknik, By og Boligudvalget, at der bliver lavet en lokalplan for området.

”Havnbjergområdet har i mange år været præget af affolkning, og der er fjernet en del boliger, men det positivt, at der nu – med det her projekt – bliver taget et lille skridt fremad. Sammen med Nordborg Ferieresort og andre positive tiltag på Nordals, fornemmer jeg en større tro på fremtiden, men det kræver et fortsat politisk fokus”, siger Venstres udvalgsmedlem Tage Petersen til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

En del af arealet der ønskes bebygget, er dag offentlig vej, der er ejet af Sønderborg Kommune. Arealet vil skulle sælges via offentligt udbud.

Desuden indgår den forhenværende ALDI-butik i projektet og fordi lokalplanen er begrænset til alene at kunne rumme en dagligvarebutik, ophæves den nuværende lokalplan, så det bliver muligt at bygge boliger på matriklen.

 

28. maj 2024 Samfund, Sønderborg

SONFOR vil bruge over en milliard på et nyt renseanlæg

28. maj 2024 Samfund

I 2016 blev det besluttet, at der skulle bygges et centralt renseanlæg i Sønderborg Kommune, og dengang blev der sat en prislap på 300 millioner kroner på projektet. Her, otte år senere, kigger SONFOR ind i en samlet investering på 1,3 milliarder kroner. Det siger bestyrelsesformand for SONFOR, Ellen Trane Nørby, til SønderborgNYT TV i […]

Læs mere...