Gå en tur på Kær og støt julemærkehjemmene

Julemærkehjemmet Fjordmark. Pressefoto
Julemærkehjemmet Fjordmark. Pressefoto
13. april 2024 Frivillige Skrevet af: Ole Kæhler

Lions Danmark har i årenes løb støttet Julemærkehjemmene med ca. 2,8 millioner kroner og nu inviterer klubberne i Sønderborg Kommune til, at du og alle andre kan møde op den 5. maj og gå 1000 meter, nyde naturen i godt selskab – måske med familien, nogle naboer, kolleger eller venner – og støtte Julemærkehjemmet Fjordmark.

Det koster kun 50 kroner at deltage, og man møder bare op. Der er ingen tilmelding forud. Der er start mellem kl. 10 og 12, og udgangspunktet er Løkkegård på Kær, hvor der er gode parkeringsmuligheder, skriver Lionsklubberne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Børnene på Julemærkehjemmene går eller løber hver morgen 1000 meter. Det gør de, fordi en gåtur er en god samtalestarter og en god måde at skabe fællesskab på. Når man går ved siden af hinanden, er der ikke øjenkontakt, og det kan for mange være nøglen til at åbne sindet og sige noget, der ellers kan være svært.

De fem Julemærkehjem i Danmark hjælper årligt ca. 1000 børn, som mistrives på grund af fx ensomhed eller mobning. For mange bliver opholdet en ny start på livet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Julemærkehjemmene får kun 2,2 procent i statsstøtte.

21. maj 2024 Kultur, Sønderborg

Skal Sønderborghus tages af salgslisten?

21. maj 2024 Kultur

I sommeren 2022 besluttede Byrådet at sætte en række kommunale bygninger til salg, så der kunne spares penge, men nu opfordrer forvaltningen til, at Byrådet tager to bygninger af salgslisten. Det drejer sig om Sønderborghus og også Riecks Arkæologiske Stensamling i Svenstrup. Forvaltningen har talt med bestyrelsen i Sønderborghus, der ikke ønsker at overtage bygningerne […]

Læs mere...