God stemning i den allerførste veterancafé

Arkivfoto
Arkivfoto
30. januar 2017 Samfund Skrevet af: Ole Kæhler

Sønderborg har fået en veterancafé, og der var fint fremmøde og god stemning på det første møde på Penny Lane forleden.

“I eksjugoslavien betød våbenhvile bare, at der blev skudt lidt mindre end ellers”.

“Jeg mødte serbere, der havde været soldater hele livet. De var startet som børnesoldater. Det var nogle hårde typer”.

“Engang var vores køleskab gået i stykker. Så prøvede vi at holde kyllingen kold ved at grave den ned i jorden. Det virkede ikke, flere fik madforgiftning, da vi spiste kyllingen”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sådan gik snakken mellem 17 krigsveteraner, der havde fundet vej til det første møde i den nye veterancafé  på 1. salen på Penny Lane, hvor ejeren, Tom Holden Jensen, lagde lokaler til mødet.

Det er Sønderborg Kommune, der står bag initiativet, og det er kommunens veterankoordinator, Kim Andersen, der har stået for det praktiske og al koordinering omkring cafeen. Veterancafeen er åben for alle, der har været udsendt for den danske stat i krigsområder, og formålet med cafeen er, at skabe et samlingssted for veteranerne, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der bor ca. 500 veteraner i Sønderborg Kommune.

Alle møder kommer til at foregå på Penny Lane den sidste torsdag i hver måned. Penny Lane, sponsorerer de første fire møder og herefter skal lokalelejen betales via sponsorer og fondsmidler.

Klaus Jørgensen, der var udstationeret i Jugoslavien i ’93 – ’94, var med til mødet.

“Jeg synes veterancaféen er et rigtig godt initiativ. Jeg holder mig meget for mig selv og møder ikke mange mennesker. Jeg har ingen familie og mangler en anledning til at komme ud og møde andre mennesker. Jeg er lige blevet diagnosticeret med en bipolar lidelse og har også tegn på PTSD – dvs. posttraumatisk stresssymptom. Det var via lokalpsykiatrien i Sønderborg, at jeg fik kontakt til Kim Andersen, veterankoordinatoren, og han er en imponerende ildsjæl, der har givet mig mod på, at komme ud og møde andre veteraner”, siger Klaus Jørgensen.

1. maj 2024 REGIONALT, Samfund

Klokken 12 hyler sirenerne og det gør mobiltelefoner også

1. maj 2024 REGIONALT

Den første onsdag i maj tester Beredskabsstyrelsen og Rigspolitiet alle landets sirener og det er anden gang, at alarmen også bliver testet på nyere mobiltelefoner. Det sker klokken 12.00, når sirenerne lyder med ‘Fare-signalet’, som er en tone, der gentages fire gange i løbet af 45 sekunder. Tonen stiger hurtigt og falder langsomt, og der […]

Læs mere...