Kvinde fra Augustenborg idømt en behandlingsdom

Kvinde dømt til behandling. Arkivfoto
Kvinde dømt til behandling. Arkivfoto
17. april 2024 112 Skrevet af: Ole Kæhler

I dag, onsdag, blev en 38-årig kvinde idømt en behandlingsdom ved en domsmandsret i Retten i Sønderborg for forsøg på manddrab. Kvinden blev dømt for i juni 2023 at have planlagt at dræbe sin far med salmiakspiritus og saks.

Kvinden havde bedt sin far møde op på hendes bopæl i Augustenborg. Forinden havde hun købt salmiakspiritus, som hun sprøjtede i ansigtet på ham, da han mødte op om formiddagen den 14. juni 2023. Det fik faderen til at løbe væk og kvindens plan om at stikke ham i brystet med en saks mislykkedes dermed.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kvinden blev indledningsvis sigtet for grov vold, men efter kvindes egen forklaring til politiet om, at hun havde planlagt at dræbe sin far, blev sigtelsen ændret til forsøg på manddrab, og kvinden blev den 16. juni fremstillet i grundlovsforhør, hvor hun blev fængslet.

”Der har været tale om en atypisk sag, idet faderen i forbindelse med drabsforsøget kun har pådraget sig begrænsede skader og det var den nu domfældte selv, som oplyste politiet om sin plan” siger anklager Pernille Heiss i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Anklagemyndighedens påstand var, at den 38-årige kvinde skulle have en behandlingsdom. Retten fulgte påstanden, og kvinden blev idømt en behandlingsdom på psykiatrisk afdeling.

Kvinden modtog dommen, og er fortsat fængslet.

28. maj 2024 Samfund, Sønderborg

SONFOR vil bruge over en milliard på et nyt renseanlæg

28. maj 2024 Samfund

I 2016 blev det besluttet, at der skulle bygges et centralt renseanlæg i Sønderborg Kommune, og dengang blev der sat en prislap på 300 millioner kroner på projektet. Her, otte år senere, kigger SONFOR ind i en samlet investering på 1,3 milliarder kroner. Det siger bestyrelsesformand for SONFOR, Ellen Trane Nørby, til SønderborgNYT TV i […]

Læs mere...