Landdistriktudvalget kan støtte lokale projekter

22. maj 2020 Sønderborg

Når Udvalget for Landdistriker, Natur og Fødevarer holder Skypemøde på tirsdag, skal der tages stillinge til, om udvalget ønsker at bevilge økonomisk støtte fire borgerinitiativer med penge.

I Blans er ønsket at sætte ny belysning på multibanen og en dertilhørende ny lysstyring. Det er specielt de unge mennesker, der bruger meget tid på fodboldbanen og multibanen, der får glæde af investeringen. Systemet bliver mere simpelt og banerne vil blive benyttet efter solnedgang.

Landsbylauget i Kettingskov har frigjort en langdysse og etableret et rekreativt område. Lauget mener, dette store projekt fortjener at blive fuldendt med tre informationsskilte med tekst fra blandt andet Haderslev Museum, der fortæller om den meget spændende historie, der knytter sig til området. Desuden vil de købe en buskrydder, som bliver øremærket til vedligeholdelse af området. Derudover er landsbylauget begyndt at sætte påskeliljer, men ønsker at gøre en længere strækning smuk, så der søges om støtte til indkøb af løg, så frivillige kan stå for den praktiske opgave.

Artiklen fortsætter under annoncen

Landsbylauget ønsker at erstatte græsset tre steder i sommerhusområdet Købingsmark med blomsterenge, for at fremme biodiversiteten til glæde for bier og andre insekter. Det vil have positiv virkning på sommerhusgæster og turister i området. Der bliver hyret professionel hjælp til at gøre jorden klar, mens frivillige kræfter forbereder og sår områderne til. Blomsterfrø sponseres. Projektet kaster også lys på naturens spisekammer.

Svenstrup vil gerne være en levende, spændende, indbydende og attraktiv by, som folk har lyst til at flytte til og som byder velkommen til Universe og Nordals Resort. Derfor søges om støtte til forskønnelse af byen med bivenlige områder til gavn for natur og miljø. Der venter et stort frivilligt arbejde med fjernelse af vildtvoksende krat, etablering af kanter, genopbygning af en mur, samling af sten med mere, før der kan sås sommerblomster. Jorden skal klargøres med professionel gartnerhjælp, maskinskraft samt de frivilliges kræfter.

Artiklen fortsætter under annoncen

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
9. maj 2021 GF2020, Kultur, Sønderborg

Genforenings depeche kommer til Nordborg og Sønderborg

9. maj 2021 GF2020

Søndag formiddag blev en depeche sendt afsted fra Aabenraa og den næste måned, skal depechen rundt til forskellige byer i hånden på løbere fra 25 sønderjyske foreninger og løbeklubber. Tirsdag eftermiddag kommer depechen til Nordborg og fredag eftermiddag kommer den til Sønderborg og arrangementet er en del af fejringen af Genforeningen og det er DGI […]

Læs mere...