Vi hjælper voldsramte kvinder og børn når de er ude af krisecentret

Kvinde- og Krisecentret. Foto: Ole Kæhler
Kvinde- og Krisecentret. Foto: Ole Kæhler
5. maj 2024 Frivillige Skrevet af: Ole Kæhler

Sønderborg Kvinde- og Krisecenter har en gruppe frivillige, som danner værn om voldsramte kvinder og deres børn, når de er ude af volden og er flyttet fra et krisecenter.

“Jeg er uddannet pædagog og stoppede med at arbejde, så jeg kontaktede Sønderborg Kvinde- og Krisecenter og kom efter en tid i ‘huset’ med i efterværnsgruppen, hvor vi hjælper voldsramte kvinder og børn, der ikke har noget netværk”, siger Sanne til SønderborgNYT.

“Når nu jeg har både energi og overskud til at hjælpe andre, så synes jeg også, jeg skal gøre det”, siger hun og fortæller, der er fem frivillige i gruppen og de hjælpes ad med at lave aktiviteter for målgruppen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Isabella er psykomotorisk terapeut, det som tidligere hed afspændingspædagog.

“Jeg er flyttet til Sønderborg for et år siden og har tidligeret været frivillig på et kvinde- og krisecenter og det ville jeg gerne igen. Jeg synes, det er meningsfuldt”, siger hun.

“Min uddannelse gør, at jeg kan ‘låne mit nervesystem ud’ og skabe forandring. Jeg kan gi’ tryghed og det gør en forskel og når børn, der har oplevet vold på nært hold, er trygge, så kan de folde sig ud”.

De to frivillige kan især godt li’, at det ikke er alle mulige teorier, det handler om.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er i det praktiske, tingene sker og det er fedt”.

Nogle af de kvinder og børn, som får hjælp fra efterværnsgrupper er flyttet til Sønderborg efter de har boet på et krisecenter et andet sted i landet. Når en voldsramt henvender sig på et kvinde- og krisecenter, så vurderer politiet, om truslen fra den tidligere partner er af sådan en grad, at hun skal langt væk fra ham og have en hemmelig adresse.

“De kvinder kender hverken Sønderborg eller nogle af os, der bor her, så vi tager dem og deres eventuelle børn med ud – besøger legeland, bowler, tager i Universe og er det uden børn, så kan vi gå på café”, siger de to frivillige.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi laver også en årlig ferietur på fire dage til et sted i Danmark”.

28. maj 2024 Samfund, Sønderborg

SONFOR vil bruge over en milliard på et nyt renseanlæg

28. maj 2024 Samfund

I 2016 blev det besluttet, at der skulle bygges et centralt renseanlæg i Sønderborg Kommune, og dengang blev der sat en prislap på 300 millioner kroner på projektet. Her, otte år senere, kigger SONFOR ind i en samlet investering på 1,3 milliarder kroner. Det siger bestyrelsesformand for SONFOR, Ellen Trane Nørby, til SønderborgNYT TV i […]

Læs mere...