Stefan Lydal: Hvor mange penge får Sønderborg til arbejdet med den nye ældrereform?

Udvalgsformand Stefan Lydal. Arkivfoto: Ole Kæhler
Udvalgsformand Stefan Lydal. Arkivfoto: Ole Kæhler
31. januar 2024 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Helhedsplejen skal være omdrejningspunktet for en ny kort og præcis ældrelov med fokus på tre bærende værdier: Selvbestemmelse for den ældre. Tillid til medarbejdere og ledelse. Og et tæt samspil med de pårørende, lokale fællesskaber og civilsamfundet.

Der sættes samtidig flere penge af til ældreområdet. Regeringen bevilger en milliard kroner ekstra om året til at løfte kvaliteten, plejen og omsorgen, skriver Ældreministeriet i en pressemeddelelse.

“Tirsdag var jeg til regeringens ‘Stormøde om ældres velfærd’ i Fredericia, hvor finansministeren også deltog – og jeg spurgte ham, om den milliard bliver fordelt efter den demografiske model, hvor kommuner med forholdsvis mange ældre får ekstra penge. Men finansministeren havde ikke svaret og sagde, at det måtte jeg tale med KL om”, siger Stefan Lydal til SønderborgNYT. Han er formand for Social, Senior og Handicapudvalget og har brug for flere penge, hvis kvaliteten på ældreområdet skal løftes – og forholdsvis mange ældre kræver forholdsvis flere penge.

Artiklen fortsætter under annoncen

Regeringen foreslår også at skabe mulighed for en helt ny type lokalplejehjem med større frihed, lokal forankring og plads til ledelse. Og regeringen vil udvide og styrke det frie valg og valgmuligheder – for det vigtige er ikke, om det er en privat eller en offentlig leverandør. Det vigtige er, at den ældre har noget at vælge imellem og er tilfreds.

Med ældrereformen gennemføres i det hele taget en markant frisættelse. En frisættelse af den enkelte ældre. En frisættelse af medarbejderen. Og en frisættelse af det lokale ansvar.

Artiklen fortsætter under annoncen

Inden loven kan blive til virkelighed, så skal den vedtages i Folketinget.

1. maj 2024 REGIONALT, Samfund

Klokken 12 hyler sirenerne og det gør mobiltelefoner også

1. maj 2024 REGIONALT

Den første onsdag i maj tester Beredskabsstyrelsen og Rigspolitiet alle landets sirener og det er anden gang, at alarmen også bliver testet på nyere mobiltelefoner. Det sker klokken 12.00, når sirenerne lyder med ‘Fare-signalet’, som er en tone, der gentages fire gange i løbet af 45 sekunder. Tonen stiger hurtigt og falder langsomt, og der […]

Læs mere...