Udvalgsformand: Nu skal der ses på parkeringsforholdene i Nordborg

Nordborg. Pressetoto
Nordborg. Pressetoto
10. april 2024 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Der har været flere henvendelser til Sønderborg Kommune og til byrådspolitikere, som viser, at der er uenighed om, hvor der kan parkeres eller ikke parkeres i Østerlundkvarteret i Nordborg. Det er blevet tydeligt, efter parkeringsvagten har besøgt området på baggrund af henvendelser fra borgere i området.

På den ene side har flere borgere fremsendt ældre skitsetegninger, hvor der på tegningsmaterialet er afsat et to meter bredt areal i den ene side med KB-sten uden kantsten forbeholdt længdeparkering.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men i den gældende lokalplan for området i Østerlund der blev lavet af Nordborg Kommune i 1972, fremgår der ikke, at der lavet nogen form for parkering. Forvaltningen har derfor håndteret arealet ud fra lokalplanen og ageret med afsæt i, at der er tale om fortov, og det er årsagen til, at flere beboere i området har fået parkeringsafgifter.

”Det er ikke første gang, at der opstår tvivl om, hvorvidt der er tale om parkering eller fortov i Østerlundkvarteret. Derfor tager vi sagen op og drøfter den i udvalget, så vi en gang for alle får taget stilling til, hvad strækningen skal bruges til. Så vi får klarhed for alle parters skyld. Det er vigtigt for os at se ind i det her, fordi det ikke er et enkeltstående tilfælde”, siger Kirsten Bachmann i en pressemeddelelse. Hun er formand for Teknik, By og Boligudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hun bakkes op af næstformanden.

”Vi forventer, at der kan træffes en beslutning inden sommerferien om, hvordan og hvornår der er tale om fortov, hævet flade eller parkering. For at tydeliggøre reglerne skal der skiltes, så alle er klar over, hvad man må og ikke må, for vores beslutning vil jo ikke kun berøre Nordborg men hele kommunen”, siger Kristian Beuschau.

21. maj 2024 Kultur, Sønderborg

Skal Sønderborghus tages af salgslisten?

21. maj 2024 Kultur

I sommeren 2022 besluttede Byrådet at sætte en række kommunale bygninger til salg, så der kunne spares penge, men nu opfordrer forvaltningen til, at Byrådet tager to bygninger af salgslisten. Det drejer sig om Sønderborghus og også Riecks Arkæologiske Stensamling i Svenstrup. Forvaltningen har talt med bestyrelsen i Sønderborghus, der ikke ønsker at overtage bygningerne […]

Læs mere...