En forstærket indsat mod mistrivsel og faglige problemer hos børn og unge

26. marts 2021 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Folketingets børne- og undervisningsordførere har lavet en aftale om håndtering af faglige udfordringer og indsatser for at styrke trivsel hos elever og kursister i grundskolen og på ungdoms- og voksenuddannelser frem mod sommeren. Den aftale kommer også Sønderborg til gavn gennem flere penge til området skoler, klubber, ppr og elevråd.

Det skriver Venstre i en pressemeddelelse.

“Der er ingen tvivl om at Corona-situationen påvirker os alle, men konsekvenserne for vores børn og unge er desværre langt større end nogen troede muligt sidste forår, hvor pandemien ramte. Derfor er aftalen vigtig og i Sønderborg kommer de ekstra penge til at gøre gavn“, siger Claus Klaris, formand for Børne- og Uddannelsesudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Nedlukningerne af skoler, sfo og klub har været langvarig og en 9. klassseselev har i gennemsnit mistet over et halvt års undervisning, hvor de har været henvist til fjernundervisning og været isoleret fra klassekammerater og venner. Det påvirker. Også i Sønderborg har flere børn og unge brug for hjælp. Og for dem, der psykisk har det dårligst er det derfor vigtigt, at vi nu styrker skolepsykologerne i PPR så flere børn kan få hurtig hjælp”, siger Ellen Trane Nørby folketingsmedlem og borgmesterkandidat.

Artiklen fortsætter under annoncen

Elevers faglige udvikling og trivsel har været sat på prøve under nedlukningen af folkeskoler, SFO, fritidshjem og klubtilbud i 2020 og 2021. Med aftalen er der afsat en ramme på 2,1 millioner kroner til Sønderborg Kommune til fagligt løft og trivselsindsatser.

Claus Klaris glæder sig over beslutningen

”Det er utrolig vigtigt at kunne sætte gang i initiativer på de enkelte skoler. Der er på skolerne behovet ses, og netop derfor vi på det ekstraordinære møde i Børne- og Uddannelsesudvalget midt i marts forlods besluttede at fordele pengene til skolerne, så indsatserne hurtigt kan igangsættes hurtigst muligt”.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Initiativerne på skolerne kan omfatte ekstraundervisning, tolærerordninger, turboforløb eller lignende, alt afhængig af, hvad der vurderes at være relevant på den enkelte skole. Derudover er pengene også målrettet mod elever i mistrivsel eller i risiko for mistrivsel samt til forebyggende og motiverende aktiviteter for børn og unge – endelig fordeles et beløb til elevrådene på kommunens folkeskoler til understøttelse af tiltag som eleverne prioriterer”, siger Ellen Trane Nørby, der ser frem til at følge de lokale indsatser i Sønderborg.

29. april 2024 Samfund, Sønderborg

Opsigelsen af tolkeaftalen giver en del bøvl

29. april 2024 Samfund

Opsigelsen af tolkeaftalen betyder, at Sønderborg Kommune snarest muligt skal gennemføre en ny konkurrenceudsættelse af tolkeydelser. Det tager tid, men processen er sat i gang. I mellemtiden giver det os en del bøvl i sagsbehandlingen, hvor vi skal ud og finde andre tolke for at få løst de konkrete opgaver, hvor der er behov for […]

Læs mere...