Fodbold: Se hvem der bliver og hvem der forlader FC Sønderborg

12. februar 2023 Sport Skrevet af: Ole Kæhler

Inden den 8. marts skal lokale fodboldklubber tage stilling til, om de fortsat vil være en del af fodboldsamarbejdet FC Sønderborg – hvor det nye er, at klubbernes seniorhold også bliver en del af samarbejdet. Det er i Sønderborg Boldklub, BNS, Nordals Boldklub, Egen UI, Broager UI, Hørup UI, Sønderborg Fremad, Dybbøl IU, Gråsten Boldklub, Midtals Idrætsforening og Svenstrup UF, der skal tages en beslutning.

Artiklen fortsætter under annoncen

For BUI Fodbold betyder det, at de mister deres placering i Jyllandsserien og på den kommende generalforsamling beslutter medlemmerne om BUI Fodbold skal forlade samarbejdet.

I Hørup UI siger fodboldformand Egon Hell, at fodboldklubbens bestyrelse skal have en snak om, hvad de gør.

Skarp kritik fra Egen

Hos Egen UI er beslutningen taget:

Artiklen fortsætter under annoncen

“FC Sønderborgs forretningsudvalg vil have både seniorer og ungdomsspillere med i samarbejdet, selvom det ikke er et krav fra DBU, så vi forlader FC Sønderborg, som – efter vores mening – aldrig har virket, som det var hensigten”, siger formand Karsten W. Beltmann til SønderborgNYT.

“De havde lovet, at deres trænere kom ud i de såkaldte ‘moderklubber’ der leverer spillere til samarbejdet, men vi har aldrig haft besøg af dem. Der er også mange børn, som trænede i FC Sønderborg, der aldrig kom med på deres hold og derfor vendte skuffede hjem”, siger EUI-formanden.

Artiklen fortsætter under annoncen

“FC Sønderborg fungerede ikke og de lyttede ikke”.

Fodboldklubben i Midtals Idrætsforening siger også farvel.

“Det besluttede vi i mandags”, siger formand Mads Vestergaard og hos Sønderborg Fremad er der også taget en beslutning.

“På vores generalforsamling blev det bestemt, at vi forlader FC Sønderborg”, siger formand Kim H. Andersen til SønderborgNYT.

Svenstrup Fodbold er også en del af FC Sønderborg.

“Men vi kan ikke bidrage med noget, fordi der ikke længere er børn, som spiller i klubben”, siger formand Torsten Junk.

Artiklen fortsætter under annoncen

Andre er sikre på at de bliver

I BNS Fodbold er der ingen tvivl om, at klubben fortsat vil være en del af FC Sønderborg.

“Det er helt klart og det er det bedste for fodbolden”, siger formand Boe Lundby Madsen og tilføjer, at sådan er indstillingen til generalforsamlingen og han venter, at medlemmerne bakker op.

Nord-Als Boldklub bliver i FC Sønderborg og ifølge formand Frank Andersen er forklaringen, at klubben ikke vil fratage sine unge spillere muligheden for at blive en del af FC Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

“FC Sønderborg får også et ja fra Sønderborg Boldklub”, lyder det fra formand Dergham A. Raman.

”Ingen moderklubber kan løfte det arbejde, som der gøres for ungdomshold i FC Sønderborg, så for at kunne tilbyde vores ungdoms spiller de bedste muligheder for at udvikle sig, så bliver vi”, siger han.

I Dybbøl Idræts- og Ungdomsforenings fodboldafdeling anbefaler formand John Hansen, at medlemmerne stemmer ja til at fortsætte samarbejdet i FC Sønderborg.

Det har ikke været muligt at komme i kontakt med fodboldklubben i Gråsten.

FC Sønderborg kan altså glæde sig over, at Sønderborg Boldklub, BNS, Nord-Als Boldklub og også Dybbøl Idræts- og Ungdomsforenings fodboldhold fortsætter i samarbejdet og vente på, der tages stilling i Hørup og i BUI Fodbold.

30. april 2024 112, Sønderborg

Ung mand på elløbehjul set med ‘gevær’ på ryggen

30. april 2024 112

En foreløbig ukendt mand har tirsdag eftermiddag givet anledning til utryghed i Sønderborg midtby ved at køre rundt på et sort el-løbehjul medbringende et geværlignende genstand på ryggen. Vedkommende er iført sort bluse m. hvid stribe, sort vest og hvide sko, skriver politiets vagtchef på X. Et vidne fortæller til politiet, at han har stået […]

Læs mere...