Udsigt til færre sejlture til Fyn

Arkivfoto
Arkivfoto
30. april 2014 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

om det ser ud lige nu, så vil rederiet bag Fynshav-Bøjden-ruten meget gerne sætte en ny og større færge ind på ruten fra næste år. Det er en væsentlig større færge end dem, der benyttes i dag.

– Det betyder, at de kan sejle det samme antal passagerer om måneden, som de kan i dag med to færger i højsæsonen, siger borgmester Erik Lauritzen.

Juridisk er der intet i vejen for, at timedriften falder ud fra og med 2015, fordi kontrakten handler om det månedlige passagertal og ikke antallet af afgange.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Jeg mener bare, at kommer man lige to minutter for sent og ser færgen sejle, så venter man ikke to timer. Så kører man udenom, siger Erik Lauritzen. Og fremover kører man også udenom.

Tilhængerne af den nye og bedre færge er pendlerne, der er trætte af de gamle og slidte færger, som ruller mere end den kommende vil gøre.

– Vi kan ikke gøre meget andet end at fortælle vores ønsker, for det er ministeriet, der i sidste ende bestemmer og det er også dem, der betaler, siger Erik Lauritzen. Hvis rederiet skal beholde den nuværende sejlplan i fremtiden, så skal der sikkert flere penge til.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Og så må Folketinget jo bevilge dem, siger Erik Lauritzen. Han nævner, at spørgsmålet er, om de vil det.

4. maj 2024 Kultur, Sønderborg

Koncertsalen Alsion har fået ny bestyrelsesformand

4. maj 2024 Kultur

Den mangeårige bestyrelsesformand for Fonden Koncertsalen Alsion, Ole Balle, har valgt at fratræde som følge af sin pension og det har udløst en intern bestyrelsesrokade, skriver fonden. Den hidtidige næstformand, økonomichef i Bitten & Mads Clausens Fond, Mads Thomsen, har indtaget formandsposten. Kultur- og Fritidschef i Sønderborg Kommune, Morten Skovmand Fogh, er ny næstformand. Bestyrelsens […]

Læs mere...