Stephan Kleinschmidt: Erhvervsregioner er vejen til vækst

19. september 2014 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Pressemeddelse:

I kølvandet på DI’s erhvervsklimaundersøgelse 2014 tager folketingskandidat og formanden for kulturel og regional udvikling Stephan Kleinschmidt initiativ til et nyt landsdækkende tiltag: etableringen af erhvervsregioner.

Stephan Kleinschmidt har - efter fire år som politisk chef for erhvervslivet i Sønderborg - fundet nøglen til vækst.

Stephan Kleinschmidt har – efter fire år som politisk chef for erhvervslivet i Sønderborg – fundet nøglen til vækst.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tre ud af fire sønderjyske kommuner går tilbage i en aktuel undersøgelse Lokalt Erhvervsklima 2014.

Det er især mangel på kvalificeret arbejdskraft, som trækker vurderingen af Sønderjyllands erhvervsklima ned.

Men de sønderjyske kommuner kunne med fordel styrke erhvervsfremmesamarbejdet, bl.a. for at sikre tiltrækning, rekruttering og fastholdelse af kvalificeret arbejdskraft. De fire sønderjyske kommuner skal stå sammen i indsatsen for bedre erhvervsklima og bedre rammevilkår for erhvervsliv og iværksættere.

Artiklen fortsætter under annoncen

  • Det er min anbefaling, at Haderslev, Sønderborg, Aabenraa og Tønder skal give hinanden håndslag på at anmode om etablering af erhvervsregioner, herunder Erhvervsregion Sønderjylland, der strækker fra Rømø i vest til Nordborg i øst. En sønderjysk erhvervsaftale støtter således op om Udviklingsråd Sønderjylland og kan bane vejen til vækst, siger folketingskandidat Stephan Kleinschmidt.

Inspiration til et nyt erhvervspolitisk fremstød om etablering af erhvervsregioner finder Kleinschmidt i kulturregionerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kulturregion Sønderjylland har siden 2007 løftet det sønderjyske kultursamarbejde til nye højder. Samarbejdet blev i 2013 udvidet til også at omfatte Sydslesvig og er i dag bedst kendt som den internationale kulturaftale. På tilsvarende måde burde Erhvervs- og Vækstministeriet skabe grundlaget for erhvervsregioner ved at indgå aftaler med en række kommuner.

En sønderjyske erhvervsaftale giver mulighed for at udvikle og igangsætte projekter i fællesskab, ligesom den giver mulighed for større lokal dispositionsfrihed over statslige erhvervsmidler. Samtidig er det en måde at fastholde og udbygge den erhvervspolitiske dialog mellem det statslige og det kommunale niveau samt øge samarbejdet på tværs af kommunegrænserne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Erhvervsaftalen indeholder en vision for det regionale erhvervssamarbejde, en række indsatsområder og en række specifikke mål, der ønskes nået gennem konkrete projekter.

  • Erhvervsaftaler burde finansieres i fællesskab af kommunerne, eventuelle eksterne partnere samt ministeriet. Eventuelt kan ministeriet – efter forhandling med erhvervsaftalens kommuner – vælge at støtte konkrete projekter, siger Stephan Kleinschmidt.
4. maj 2024 Samfund, Sønderborg

Kontrakten er skrevet under – nu kan der rives bygninger ned i Nørager

4. maj 2024 Samfund

Fredag blev kontrakten om nedrivning af Nørager skrevet under og det var et øjeblik præget af refleksion over en lang proces, glæde over lokale kræfter og en forventning om at få det bedste ud af situationen, man er blevet sat i, skriver Salus på deres hjemmeside. Teknisk chef for SALUS Boligadministration, Brian Skou Juhler Larsen, […]

Læs mere...