Ingen straf for psykisk vold i parforholdet

Arkivfoto
Arkivfoto
16. december 2016 REGIONALT Skrevet af: Ole Kæhler

Man har ikke undersøgt omfanget af psykisk vold i Danmark, men 95 procent af de kvinder, der opsøgte krisecentre i 2010, havde ifølge Landsorganisation af Kvindekrisecentre været udsat for psykisk vold. Forskning har vist, at det typisk er kvinder, der rammes, og at ofrene oplever psykisk vold som mere krænkende og med større negativ virkning end fysisk vold.

Det skriver Information.

“Psykisk vold er en stor og alvorlig person- og frihedskrænkelse, og set i det lys er det tankevækkende, at vi ikke anerkender denne type vold juridisk. Det er en adfærd, der er egnet til at skabe frygt, kontrol og undertrykkelse på en måde, som vi som samfund ikke tolerer i andre sammenhænge”, siger Nell Rasmussen, der for nylig lavede en undersøgelse af 30 danske partnerdrab. Den viste, at der forud for drabene var mere psykisk vold end fysisk vold i forholdene.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lederen af Sønderborg Kvinde- og Krisecenter, Ruth Malle, ser det som centrets hovedopgave at forebygge drab. Og derfor tager centret alle former for vold meget alvorligt.

Svært at lovgive om psykisk vold

“Først og fremmest, fordi det er så svært at definere. Det, den ene opfatter som godmodigt drilleri, kan være psykisk vold for den anden. Hvis du ikke har talt til din samlever i en uge, er det så psykisk vold? Jeg synes, det er et utroligt svært område, blandt andet fordi det er svært at forstå, at nogen finder sig i det, det er også svært at forstå, at man finder sig i almindelig vold, men der er jo nogle mærker efter volden, som gør det muligt at bevise, at der har fundet vold sted”, siger dr. jur. og professor Eva Smith, der mener, at man i stedet burde tage fat et helt andet sted:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi burde lære vores sønner og døtre, at den slags skal man ikke finde sig i. Så længe der findes mennesker, der finder sig i det, vil der være mennesker, der gør det”.

29. april 2024 Samfund, Sønderborg

Opsigelsen af tolkeaftalen giver en del bøvl

29. april 2024 Samfund

Opsigelsen af tolkeaftalen betyder, at Sønderborg Kommune snarest muligt skal gennemføre en ny konkurrenceudsættelse af tolkeydelser. Det tager tid, men processen er sat i gang. I mellemtiden giver det os en del bøvl i sagsbehandlingen, hvor vi skal ud og finde andre tolke for at få løst de konkrete opgaver, hvor der er behov for […]

Læs mere...