Beredskabet på charmeoffensiv blandt de unge

26. februar 2021 Sønderborg

Serviceniveauet for beredskabet i Sønderborg Kommune for de kommende fire år er på plads. Nye tider venter, men antallet af brandstationer forbliver uændret, og de frivillige brandværn forbliver et af de bærende elementer i beredskabet – både sikkerhedsmæssigt og kulturelt. Derfor øges indsatsen for at rekruttere nye brandmænd.

Den nye plan tager højde for udviklingenog for behovet for bæredygtighed og minimumsnormeringer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er for eksempel ændringer i bemandingen på førsteudrykningen, og køretøjssammensætningen rettes til. Der indkøbes materiel, der sikrer en hurtigere indsats ved redning i vand i hele kommunen, og der er udsigt til et øget samarbejde på tværs for at sikre den bedste og hurtigste hjælp til borgerne.

”Nogle ændringer er udtryk for, at vi skal rette ind efter ny lovgivning, mens andre er tilpasning til vores andre målsætninger, for eksempel om en mere bæredygtig udvikling. Men uanset alt det, ligger det helt fast, at vores frivillige brandmænd og værn er grundstammen i vores beredskab. De er en kulturel støttepille i vores kommune, men også helt afgørende for den fintmaskede sikkerhed i vores beredskab”, siger Beredskabskommissionens formand, borgmester Erik Lauritzen.

”Derfor ser jeg også frem til en indsats for at hverve nye brandmænd, for eksempel ved at udbrede det ungdomsbrandværn, der allerede fungerer hos tre brandværn på Nordals”.

I ungdomsbrandværnet lærer medlemmerne om blandt andet førstehjælp og forebyggelse af brandslukning, ligesom de vil få lejlighed til at snuse til det fællesskab, som i generationer har været kendetegnende for brandværnene. Målet er at rekruttere nye, unge brandmænd.

Ændringer i serviceniveau og fokus handler blandt andet om et øget fokus på risikoen for oversvømmelser og andre klimahændelser, ændret risikomønster i forbindelse med flere turister, flere mennesker i det kommende ferieresortområde og i selve Sønderborg By samt store events som eksempelvis Tour de France.

”Der ligger en stor indsats bag en revision af beredskabsplanen. Der skal tages højde for alverdens ting, for eksempel også en situation som vi oplever nu, hvor en virus påvirker alle – også vores arbejde med at opretholde et robust operativt redningsberedskab. Det er gjort grundigt, og det vil jeg gerne takke alle involverede parter for”, siger Erik Lauritzen, som på mødet i Beredskabskommissionen også benyttede lejligheden til at adressere beredskabschef Holger Rostgaard Andersen:

”Godkendelsen af den Risikobaserede Dimensionering er din sidste opgave for os i denne omgang, inden du skifter job, og jeg vil ønske dig held og lykke og takke dig for at aflevere vores beredskab med et solidt fundament”.

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. april 2021 Erhverv, Sønderborg

Iskonditoriet blev bedste ishus i Sønderjylland

14. april 2021 Erhverv

Det lykkedes ikke Iskonditoriet at genveinde titlen som Danmarks Bedste Ishus i en konkurrence hos Opdag Danmark, som sluttede i dag, onsdag klokken 16. “Vi kan glæde os over at være det bedste ishus i Sønderjylland”, siger Christian Telling, som ejer stedet sammen med hustruen. I toppen har det længe været tæt løb mellem sidste […]

Læs mere...