Byrådet besluttede at bibliotekerne skal spare over en million kroner

1. december 2022 Politik

Der bliver skåret ned på antallet af læsekredse på biblioteket og på den måde kan der spares 185.000 kroner om året. Der spares yderligere 140.000 kroner årligt ved at nedlægge læsestuerne på bibliotekerne i Dybbøl og Ulkebøl.

Det besluttede Byrådet onsdag aften og politikerne skar også ned på den bemandede åbningstid på bibliotekerne og det gør, at der spares 500.000 kroner om året.

Byrådet sagde også god for at lukke Lydavisen, som koster 266.000 kroner om året og de skærer 100.000 kroner ud af budgetterne til folkeoplysningen og voksenundervisningen frem til 2026.

Artiklen fortsætter under annoncen

Udvalget siger farvel til Kinesiske Dage og Stella Polaris

Udvalget for Kultur, Fritid og Medborgerskab har fundet en del besparelser i deres budget frem til og med 2026 og nogle af dem kunne udvalget beslutte, mens besparelserne på bibliotekerne, folkeoplysningen og voksenundervisningen skulle godkendes af Byrådet – og det blev de onsdag aften.

“Vores opgave var at finde to millioner kroner i vores budgetter – og jeg synes, vi har været pænt rundt og har fået fordelt besparelserne jævnt, men bibliotekerne vil kunne mærke dem”, sagde udvalgsformand Christel Leiendecker på byrådsmødet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der har i længere tid været arbejdet på, at flere børn skal ud i foreningslivet og den opgave skal nu løses for 500.000 kroner mindre om året. De kulturelle fyrtårne skærs med 100.000 kroner om året. Det er det samme beløb, som der skal spares på arrangementer og events. Til kommunens talentsatsning og ungeaktiviteter bliver der 175.000 kroner mindre om året og ved at lave færre arrangementer, så skal Musikskolen spare 50.000 kroner om året.

Vi kommer ikke til at opleve Kinesiske Dage igen og heller ikke Stella Polaris og det giver en årlig 430.000 kroner stor besparelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Billedskolen på Nordals bliver nedlagt og det giver en besparelse på 35.000 årlige kroner og budgettet til den mobile scene fjernes helt.

“Det kunne vi meget let gøre, fordi vi har solgt scenen”, siger udvalgets næstformand, Thomas Worm Larsen. Han tilføjer, at det selvfølgelig ikke har været sjovt at finde de områder, hvor der kunne skæres ned.

“Men når det er sagt, så står jeg helt og fuldt bag vores beslutninger og jeg synes, jeg kan se mig selv i øjnene”, siger Thomas Worm Larsen til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du kan se hele byrådsmødet på SønderborgNYT TV her.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. februar 2023 Nordborg, Samfund

Kom en tur i svømmehallen og prøv LivredderPatruljens udstyr

4. februar 2023 Nordborg

Kom og vær med, når Nordals Idrætscenter og Humlehøj-hallerne får besøg af TrygFondens LivredderPatrulje den 15. februar i vinterferien. Sammen med svømmehallens egne livreddere sætter LivredderPatruljen gang i sjove og udfordrende vandaktiviteter og viser blandt andet, hvordan man redder sig selv og andre i vandet, skriver Trygfonden. Alle svømmehallens gæster er velkomne til at være […]

Læs mere...