Coding Pirates: Piger kan også kode – og ligestilling på it-uddannelser starter i første klasse

18. august 2022 Sønderborg
Coding Pirates' sommercamp på Thorsgaard Efterskole. Pressefoto
Coding Pirates' sommercamp på Thorsgaard Efterskole. Pressefoto

På Erhvervsakademiet i Sønderborg er kun fem ud af 56 studerende på datamatikeruddannelsen kvinder. Noget tyder på, at tallet er endnu laver på SDUs softwareingeniør-uddannelse. Det mener vi, hos Coding Pirates, ikke kan være rigtigt i 2022.

Coding Pirates er på Sønderskov-Skolen hver tirsdag kl.17, hvor vi er klar til at lære børn og unge i alderen 8-17 år at kode. Og både drenge og piger er hjertelig velkommen.

I en verden der i stigende grad sætter fokus på et ligestillet arbejdsmarkedet, så er der i høj grad brug for initiativer og opbakning fra lokalsamfundet for at ændre på denne tendens, skriver Coding Pirates i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forskellige lokale fonde har allerede taget startskuddet til at ændre den ærgerlige tendens. Teknisk Fakultet på SDU har fået bevilliget 500.000 kroner fra William Demant, 155.000 fra Rambøll Fonden samt 450.000 kroner fra Fabrikant Mads Clausens Fond over en treårig periode – 2019-2022 – til projekter omkring Bias aware-teaching.

Men hos Coding Pirates mener vi, at indsatsen burde sættes ind langt tidligere, nemlig hos børn og unge.

Børn i en ung alder lader sig ofte hurtigt påvirke af de kønsnormer, samfundet har opstillet for dem. Derfor vil vi hos Coding Pirates gerne bidrage til at vække interessen hos de unge mennesker og dermed gøre op med opfattelsen, at det kun er noget for drenge. For piger kan nemlig også kode og være kreative med teknik.

Artiklen fortsætter under annoncen

Coding pirates er en del af en landsdækkende organisation, der har til formål at lære børn og unge i alderen 8-17 år at kode. Hver tirsdag skaber deltagerne teknologiske programmer og designs gennem leg, opfindsomhed og idégenerering.

Forhåbentligt er en fritidsaktivitet som Coding Pirates med til at danne grundlag for mange fremtidige datamatikere eller it-ingeniører.

Vi håber på, at kunne vække børn og unges interesse for netop det fag, fordi der år efter år ses en stigende efterspørgsel efter de kompetencer på arbejdsmarkedet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Coding Pirates er en non-profit organisation, og som hovednerve i organisationen står en broget skare af it-professionelle, lærere, programmører, forskere og entreprenører, som alle har det til fælles, at de ser et behov for et tilbud til børn og unge, der vil styrke deres it-kompetencer og kreativitet.

Blandt de frivillige har vi en ung kvinde ved navn Mai Engelbrecht Pilegaard. Hun er en af de få kvinder, der læser på erhvervsakademiets datamatikeruddannelse. Ligestilling på uddannelsen er blevet en af Mai Engelbrecht Pilegaards store brændpunkter. Hun kæmper for at børn og unge, piger som drenge, tidligt i livet skal præsenteres for dette spændende univers. Hun mener at en tidlig indsats i folkeskolen og flere kvindelige it-undervisere ville gøre en stor forskel for ligestillingen på uddannelsen.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
7. oktober 2022 Kultur, Sønderborg

Historisk Festival kredser om hertugerne

7. oktober 2022 Kultur

Sønderborg Slot danner i efterårsferien rammen om en helt særlig tidsrejse, når vi tirsdag den 18. oktober 2022 inviterer alle til en historisk festival i hertugens fodspor, skriver slottets ledelse. I centrum for dagen står både Sønderborg Slots forhenværende slotsherre hertug Hans den Yngre, hertug af Slesvig-Holsten-Sønderborg samt hans 23 børn og Louise Auguste, hertuginde […]

Læs mere...