Debatindlæg: Stem på politikere der vil noget med Augustenborg og de mindre byer

14. maj 2021 Augustenborg

Thomas Myllerup, Augustenborg, skriver:

’Går det godt for Sønderborg, så går det også godt for resten’ er en frase, der ofte bruges af politikere og andet godtfolk, når ’storbyen’ igen skal tilgodeses. Men det er og bliver en myte på linje med nedsivningseffekten fra 1980erne. Pengene kan kun bruges én gang og der står de mindre byer og landsbyerne ikke i første række – selvom det er her, flertallet bor.

Man kan undres over, at skilte til byens hal, skole og bibliotek pludselig kan forsvinde for først at dukke op efter protester flere måneder senere, pludselig nedlægning af en legeplads ved Lillehav og forsvundne legeredskaber til de mindste på Blæsborg Legeplads, fældning af byens træer, uden at der plantes nye, gadelygter i forskellige farver og endda neonfarver i den historiske bymidte.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og hvad er mon planen med byens største øjebæ – den gigantiske silo på havnen? Hvis den skal blive stående, skal den jo vedligeholdes, men lejekontrakten udløber i år. Kan borgerne i Augustenborg se frem til et havneprojekt med stjernearkitekt a la Sønderborg?

Højhusene kan vi dog godt undvære, men det ville være rart med lidt udvikling af ’Udkantssønderborg’.

Nu ikke så pessimistisk, det er forår og solen skinner! Ja, men hvorfor er der så langt mellem forårsblomsterne på de kommunale arealer i Augustenborg?

Artiklen fortsætter under annoncen

Tager man til Sønderborg, bliver man blæst bagover af en eksplosion af påskeliljer, tulipaner og andre forårsbebudere. I Augustenborg skal man lede længe for bare at finde én enkelt håndfuld eller to.

Dæmningen er Augustenborgs byport og førstehåndsindtrykket af byen, men på hele strækningen med adskillige bede er der ikke én eneste forårsblomst.

Heller ikke på Apotekertorvet og Jægerpladsen er der én eneste påskelilje eller tulipan. For fem år siden blev vi lovet sommer- og vinterblomster i det store plantetrug på Jægerpladsen – vi venter stadig.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og hvad med den store slotspark? Her må der da være et hav af sommerblomster langs stierne eller i de store plæner. Nej, men vi har da stumpen efter H.C. Andersens lind, som står på krykker, og vi kan nyde udsigten til det nye biogasanlæg. Det dufter ikke af blomster!

Blomsterløg koster ikke en herregård, så det burde der faktisk være råd til omkring et af Danmarks flotteste slotte og den største arbejdsplads i byen.

Augustenborg er en forstad til Sønderborg – alligevel er udviklingen gået uden om. Det skal der laves om på!

Artiklen fortsætter under annoncen

Lad os starte med at vælge nye kræfter ind i byrådet. Nogen, der vil kæmpe for Augustenborg og de mindre byer.

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
23. juni 2021 Politik, Sønderborg

Vores Sønderborg, SKAAL og Heidi’s Bierbar søger støtte til musikdag

23. juni 2021 Politik

Sønderborg Kommune har den 15. juni modtaget en ansøgning fra Vores Sønderborg, Radio Globus, SKAAL, Heidi’s Bierbar med flere. Der ansøges om 125-150.000 kr. til at holde et musikalsk arrangement på Rådhustorvet i Sønderborg lørdag den 11. september klokken 10-24, dagen inden Royal Run. Pengene skal gå til booking af lokale og kendte bands, der […]

Læs mere...