Hertugbyen: Byvandring for tilflyttere

11. september 2021 Augustenborg Skrevet af: Redaktion

Lørdag den 18. september er der byvandring for tilflyttere i Augustenborg. Hertugbyens Udviklingsforum deltager i den landsdækkende kampagne “Welcome September”, der handler om at byde tilflyttere velkommen.

Det bliver dog ikke en traditionel byvandring med fremvisning af diverse seværdigheder, skriver Udviklingsforum

“Vi har valgt at gå uden om det “turistede” og i stedet fokusere på de steder, der handler om fællesskab! At der er mulighed for at være en del af et fællesskab – føle, at man hører hjemme –betyder meget for en bys tilflytning, og det er altafgørende i forhold til fastholdelse. Vi skal have tilflytterne ud af tilflytterboblen og videre ind i vores fællesskaber – det kan være fællesskaber for den enkelte i foreningsregi, men det kan også være at indgå i byens fællesskab”, fortæller Jeanette Myllerup, der er arrangør af byvandringen og med i Udviklingsforums bosætningsgruppe.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derfor starter byvandringen i Augustenborg i byens samlingspunkt – Augustenborghallerne. Efter hallerne fortsætter turen til Augustenborg Skole, hvor tilflytterne hører mere om fremtidsplanerne og det nye byggeri. Derefter går turen til havnen, hvor der bliver fortalt om visionen for og borgerønskerne til havneområdet. Det næstsidste stop er Augustiana, der er stedet, hvor man kan finde ro og inspiration i de mange spændende udstillinger, men også i den omkringliggende natur. Der sluttes af med en let frokost på byens nye Café Downstairs.

Artiklen fortsætter under annoncen

Byvandringen starter i Augustenborghallerne, Kettingvej 19.a, lørdag den 18. september kl. 10.00, og sidste frist for tilmelding er onsdag den 15. september på [email protected].

Der er allerede en del tilmeldte, hvor langt størstedelen er danske tilflyttere, og derfor bliver alle oplæg afholdt på dansk. Af hensyn til vores internationale tilflyttere er der også en tolk med på byvandringen.

 

20. maj 2024 Frivillige, Sønderborg

SINDs Folkekøkken har sat dato på åbningen

20. maj 2024 Frivillige

Torsdag den 30. maj åbnes døren til SINDs Folkekøkken i Frivillighedens Hus – og der bydes på en måltid mad til bare 20 kroner for voksne og ti kroner for børn. Det fortæller Claus og Knud fra styregruppen. Aftenens menu er: Flæskesteg med hvide hartofler og brun sovs. Hertil er der rødkål og bønner. ”Formålet […]

Læs mere...