KV21 – Debatindlæg: Socialdemokratiet vil gøre Augustenborg stor igen

28. september 2021 KV21 Skrevet af: Ole Kæhler

Byrådskandidat Karen Mølbæk, Socialdemokratiet, skriver: 

Augustenborg er en by i rivende udvikling, men den har et endnu større udviklingspotentiale. I år har en privat investor skabt Augustenborg_Project og en række frivillige aktører arbejder sideløbende med at udvikle mindre projekter til gavn for bosætningen i byen. Den udvikling vil vi i Socialdemokratiet gerne understøtte politisk.

Vi anerkender, at adgang til kultur- og fritidstilbud fremmer bosætningen i et område – både i Augustenborg og i kommunen som helhed. Med Augustenborg_Project er der på kommercielle vilkår bl.a. skabt et internationalt galleri. Det supplerer den kommunale kunsthal og skulpturpark, Augustiana, som Socialdemokratiet også ønsker at tilføre flere ressourcer og gøre til en selvejende institution, der kan få endnu større gennemslagskraft på kunstscenen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Desuden er der Kunstpunkt og Kunstværket, som rummer henholdvis udstillingssted og værksteder for lokale kunstnere – både professionelle og amatører. Jeg vil arbejde for, at kommunen støtter op om udviklingen af Augustenborg som kulturby ved – indenfor de eksisterende budgetrammer – at placere kulturelle events og begivenheder her. Det kan være litteraturevents, festivaler, foredrag/debatter og koncerter, som finder sted i slotsparken eller i tilknytning til Augustenborg_Projects bygninger.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den socialdemokratiske kulturpolitik har lighed som omdrejningspunkt. Det betyder, at børn og unge, der ikke er opvokset med kultur, skal præsenteres for kunst og kultur i folkeskolen og i dagtilbud. Det betyder også, at kunsten skal være tilgængelig for alle i det offentlige rum – for eksempel på plejehjem eller i parker, som det sker i Augustenborg Slotspark.

Til foråret præsenteres en masterplan for Augustenborg. Den indeholder visioner for den gamle bykerne, havnen og Augustenborg som kulturby og bygger blandt andet på den borgerproces, som fandt sted for nogle år tilbage. Kommunen søger nu privat finansering til at realisere nogle af projekterne i planen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er min vision, at havnemiljøet ikke bare omdannes til dyre ejerboliger, men at der bliver et uderum med opholdssteder og cafeer/restauranter henvendt til både unge og gamle. De unge mangler mødesteder i byen – her kan havnen komme i spil. Jeg håber også, at nogle af de gamle bygninger, der er karakteristiske for byen, bevares. Siloen, der i mange år på godt og ondt har været byens vartegn, kan måske omdannes til en klatrevæg med et udsigtspunkt på toppen.

Vi kan ikke finansere kulturen og byens udvikling vde hjælp af kommunale kroner alene. Det kræver medfinansiering fra private investorer og fonde. Både Hertugbyens Udviklingsforum og Bevaringsforeningen er vigtige medspillere her, for de søger netop selv finansering til de mange projekter, de har i støbeskeen. Jeg vil arbejde for, at kommunen støtter deres arbejde ved at indgå driftsaftaler om vedligehold af projekterne, for det er svært at basere på frivillig arbejdskraft.

Artiklen fortsætter under annoncen

Til sammenligning har omdannelsen af havnefronten i Sønderborg været 15 år undervejs – så det vil blive en langstrakt affære. Ikke desto mindre er det vigtigt at have en masterplan, for med den tilkendegiver vi, at der er politisk vilje til udvikling. Det vil forhåbentlig kunne medvirke til at tiltrække privat finansiering.

19. marts 2024 Augustenborg, Frivillige

Øvelse: Bilbrand blev til industribrand

19. marts 2024 Augustenborg

Mandag aften var der øvelse på programmet for de frivillige brandmænd i Augustenborg-Bro Brandværn, som blev kaldt ud til: Bilbrand i det fri. Brandmændene sprang i brandbilerne og kørte til Industrivej i Augustenborg og på vejen ser de en anden frivillig brandmand, Klaus Iskov, som stod og vinkede. Ham kørte de hen til, men det […]

Læs mere...