Migræne- og hovedpineforeningen prøver på at råbe politikerne op

Hanne Johannsen og Connie Nielsen. Foto: Ole Kæhler
Hanne Johannsen og Connie Nielsen. Foto: Ole Kæhler
5. marts 2024 Frivillige Skrevet af: Ole Kæhler

Tilbage i 1997 startede Hanne Johannsen fra Sønderborg Migræne- og hovedpineforeningen, som i dag er landsdækkende og har 1200 medlemmer, hvoraf cirka 500 bor i Sønderjylland.

”Vi gør meget for at oplyse om migræne og hovedpine, fordi det er noget mere udbredt end de fleste tror. Man skønner at tre til fire elever i hver skoleklasse er udfordret af hovedpine”, siger Hanne Johannsen til SønderborgNYT. Hun har været formand for foreningen gennem 25 år og kassereren, Connie Nielsen, har passet på pengene i 20 år.

Artiklen fortsætter under annoncen

Begge undrer sig over, at politikerne ikke for længst har gjort noget for at mennesker med hovedpine eller migræne får mere hjælp og de tænker, at på sygehusene går lægerne allermest op i de sygdomme, som er livstruende.

”Men hovedpine og migræne koster samfundet 2.7 milliarder kroner om året i tabt arbejdsfortjeneste, så både med de rent medmenneskelige og med de økonomiske briller på, så giver det tal al mulig grund til at gøre mere for at hjælpe”, siger de to kvinder. Hovedpine, er ifølge dem, den lidelse, der fylder mest i venteværelserne hos de praktitiserende læger.

Artiklen fortsætter under annoncen

”For eksempel er der ny medicin, der kan hjælpe migrænepatienter, men der er ikke nok læger til at give den. Der blev så blødet lidt op for reglerne, men så kunne der ikke gives et medicintilskud og det gør, at der ikke rigtigt er nogen, som har råd til den”, siger Connie Nielsen.

”Vi mener, politikerne skal gøre deres til at ventelisterne til smertebehandling bliver reduceret i stedet for løbende at skære ned i sundhedsvæsnet”.

Børn og unge rammes også af både hovedpine.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Når der er mange børn og unge – og især gymnasieelever – som døjer med hovedpine, så handler det blandt andet om for meget skærmtid og forkert kost. Meget af det, som vi døjer med, det kommer vi af den måde, som vi lever vores liv på – og det skal vi ha’ sundhedsplejerskerne til at fortælle eleverne i grundskolerne og på ungdomsuddannelserne”, siger Hanne Johannsen.

”Selvfølgelig kan vi tage smertelindrende piller, men der er bare det, at al medicin har nogle bivirkninger”.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

1. maj 2024 Uddannelse, Sønderborg

SOSU Syd og EASV starter DigiTech-hold i Alsion

1. maj 2024 Uddannelse

SOSU-skolen har den store fornøjelse, at kunne annoncere, at SOSU Syd starter et DigiTech-hold den 3. juni i Alsion – i samarbejde med Erhvervsakademi SydVest, EASV. Efter et halvt års hvervekampagne er der nu 20 elever fra Sønderborg og omegn, som er klar til at starte deres uddannelse i juni. SOSU Syd og Sønderborg Kommunen […]

Læs mere...