Ny kulturaftale for grænselandet

10. februar 2021 Kultur

En kulturaftale på tværs af den dansk-tyske grænse samler kræfterne for at udvikle kulturen og har fokus på børn og unge.

Parterne bag den nye fire-årige kulturaftale er kommunerne Sønderborg, Haderslev, Tønder og Aabenraa, Kreis Nordfriesland, Kreis Schleswig-Flensburg, Stadt Flensburg, Region Syddanmark, Ministerium für Bildung, Wissenschaft und Kultur samt det danske kulturministerium.

Det er tredje gang siden 2013, at partnerkredsen er fælles om en grænseoverskridende dansk-tysk kulturaftale.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vores grænseoverskridende kulturaftale er unik set i en europæisk kontekst, og vi vil her i vores tredje fælles kulturaftale arbejde videre med at få børn, unge og voksne til at få øjnene op for den merværdi, det giver at se grænselandet som en helhed. Samarbejde over grænsen giver borgerne muligheder og er med til at styrke vores lokale bosætningsstrategier”, siger Stephan Kleinschmidt – formand for udvalget for Kultur, Handel, Turisme og Idræt – i en pressemeddelelse.

Kulturaftalen har et særligt fokus på børn og unge, der gennem kunst, kultur og bevægelse skal bringes sammen i interessefællesskaber og få øjnene op for mulighederne i grænselandet, skriver

Artiklen fortsætter under annoncen

Musikalsk talentudvikling, eksperimenterende kulturarvsformidling og bevægelse er nogle af de hovedoverskrifter, der vil præge den nye fire-årige kulturaftale.

Selvom børn og unge kommer til at spille en stor rolle i kulturaftalens aktiviteter, er voksne også en vigtig fokusgruppe.

Børn og unge har brug for at kunne spejle sig i de voksnes engagement og se det som naturligt i et grænseland at krydse grænsen for at opleve kunst og kultur.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. februar 2023 Kultur, Politik

Kulturnatten skal organiseres på en anden måde

2. februar 2023 Kultur

Kultur & Idrætsnatten har været organiseret på samme måde siden 1997 og nu synes de folkevalgte i Udvalget for Kultur, Idræts og Medborgerskab, at det skal gøres anderledes. “Vi vil gerne have, at Kulturnatten breder sig op i midtbyen og også, at den involverer handlen”, siger udvalgsformand Christel Leiendecker til SønderborgNYT. I de tidligere år […]

Læs mere...