Nye indrejseregler fra midnat

13. maj 2021 Samfund

Fredag, altså fra midnat, indledes fase 3 af den gradvise genåbning for rejseaktiviteter ind og ud af Danmark og det betyder også, at der indføres en række særregler for grænselandet, så alle personer, herunder turister, der indrejser fra grænselandet er undtaget fra kravet om isolation efter indrejse i Danmark.

Det betyder, at personer med fast bopæl i eksempelvis Slesvig-Holsten kan tage i sommerhus i Danmark uden at skulle i isolation, oplyser Justitsministeriet i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derudover vil personer som har fast bopæl i grænselandet fremover skulle fremvise en negativ test, der er taget højst 72 timer inden indrejsetidspunktet. I dag gælder der forskellige grænser på henholdsvis 48 og 72 timer, men kravet bliver nu ens for alle med fast bopæl i grænselandet.

På det generelle plan medfører fase 3 en række lempelser for alle udlændinge med fast bopæl i orange EU- og Schengenlande.

Kravet om at have et anerkendelsesværdigt formål afskaffes. Det betyder, at blandt andre turister fra EU- og Schengenlande vil kunne rejse ind i Danmark.

Artiklen fortsætter under annoncen

De vil fortsat være omfattet af krav om test og isolation efter indrejse, medmindre de er vaccinerede eller er tidligere smittede.

Isolationskravet bortfalder den 26. juni efter indrejse fra orange EU- og Schengenlande.

Udenrigsministeriets rejsevejledning fraråder dog fortsat alle ikke-nødvendige rejser til Tyskland på grund af høje smittetal og fordi Tyskland har betydelige indrejserestriktioner over for rejsende fra Danmark.

Færdigvaccinerede og deres medrejsende børn under 18 år samt tidligere smittede med fast bopæl i Danmark er undtaget anbefalingen om, at alle ikke-nødvendige rejser frarådes til orange lande, som Tyskland for tiden er en del af.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. juni 2022 Tour de France, Sønderborg

Symfoniorkestret spiller for Tour de France-tilskuere og for cykelryttere

28. juni 2022 Tour de France

På søndag, når Tour de France-rytterne suser væk fra Gråsten, så kommer de forbi vognmand Knud Erik Heissel og tæt ved ham står Sønderjyllands Symfoniorkester på deres store friluftscene, hvor de i løbet af eftermiddagen spiller hele tre gange. “Vi har sat et program sammen, så publikum kommer til at lytte til både dansk og […]

Læs mere...