Nye indrejseregler fra midnat

13. maj 2021 Samfund Skrevet af: Ole Kæhler

Fredag, altså fra midnat, indledes fase 3 af den gradvise genåbning for rejseaktiviteter ind og ud af Danmark og det betyder også, at der indføres en række særregler for grænselandet, så alle personer, herunder turister, der indrejser fra grænselandet er undtaget fra kravet om isolation efter indrejse i Danmark.

Det betyder, at personer med fast bopæl i eksempelvis Slesvig-Holsten kan tage i sommerhus i Danmark uden at skulle i isolation, oplyser Justitsministeriet i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derudover vil personer som har fast bopæl i grænselandet fremover skulle fremvise en negativ test, der er taget højst 72 timer inden indrejsetidspunktet. I dag gælder der forskellige grænser på henholdsvis 48 og 72 timer, men kravet bliver nu ens for alle med fast bopæl i grænselandet.

På det generelle plan medfører fase 3 en række lempelser for alle udlændinge med fast bopæl i orange EU- og Schengenlande.

Kravet om at have et anerkendelsesværdigt formål afskaffes. Det betyder, at blandt andre turister fra EU- og Schengenlande vil kunne rejse ind i Danmark.

Artiklen fortsætter under annoncen

De vil fortsat være omfattet af krav om test og isolation efter indrejse, medmindre de er vaccinerede eller er tidligere smittede.

Isolationskravet bortfalder den 26. juni efter indrejse fra orange EU- og Schengenlande.

Udenrigsministeriets rejsevejledning fraråder dog fortsat alle ikke-nødvendige rejser til Tyskland på grund af høje smittetal og fordi Tyskland har betydelige indrejserestriktioner over for rejsende fra Danmark.

Færdigvaccinerede og deres medrejsende børn under 18 år samt tidligere smittede med fast bopæl i Danmark er undtaget anbefalingen om, at alle ikke-nødvendige rejser frarådes til orange lande, som Tyskland for tiden er en del af.

29. april 2024 Samfund, Sønderborg

Opsigelsen af tolkeaftalen giver en del bøvl

29. april 2024 Samfund

Opsigelsen af tolkeaftalen betyder, at Sønderborg Kommune snarest muligt skal gennemføre en ny konkurrenceudsættelse af tolkeydelser. Det tager tid, men processen er sat i gang. I mellemtiden giver det os en del bøvl i sagsbehandlingen, hvor vi skal ud og finde andre tolke for at få løst de konkrete opgaver, hvor der er behov for […]

Læs mere...