Nygård i Nørreskoven inviterer til Påskeudstilling

15. marts 2023 Nordborg

Igen i år er Den gamle skovfogedbolig Nygård i Nørreskoven på Als ramme om den traditionelle påskekunstudstilling, der vises fra den 6. til den 10. april, hvor der er åbent alle dage mellem klokken 13 og klokken 17.

Der er fernisering torsdag 6. april kl. 15, hvor skuespiller Victor Marcussen optræder med eksempler fra forestillingen ’Fortællinger fra Als’. En forestilling der i din fulde længde ser dagens lys til august.

Ken Dennings bog, ’Fortællinger fra Als’, lanceres ved åbningen af udstillingen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det skriver Foreningen Nygård i en pressemeddelelse.

Han udstiller originale fotos og tegninger fra bogen ’Fortællinger fra Als’ – en bog der lanceres på Påskeudstillingen.

Gennem en række har Ken Denning besøgt sin fødeø – tegnet og fotograferet – ligesom han har skrevet om en tid på øen – nærmere bestemt slutningen af 1960erne – hvor øen, i kraft af Danfoss, var under voldsom forandring.

Farvestrålende keramik

Karin Blach Nielsen viser ’Skiftende vejrlig – naturen i glimt’, hvor keramikken på udstillingen er inddelt i serier efter form, glasur, eller farver.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Mine ideer opstår omkring glasurprøverne, og stentøjsserierne afspejler samme mangfoldighed og kontraster som jeg finder i selve glasurenes farvenuancer og teksturer. Lerets masse modsvares af glasurens lysåbne lag i lette og skiftende glasurudtryk som associerer til skiftende vejrlig. Stentøjsserierne viser en kontinuitet i farve og formtests som via drejemetoden er beslægtet i et universelt formudtryk-en dialog mellem brugstingen og dens abstraktion klemt fri af sin funktion”, siger Karin Blach Nielsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Udstillingen på Nygård er åben alle dage i påsken fra kl. 13.00 – 17.00. Gennem årene har påskeudstillingerne på Nygård været velbesøgte også på grund af stedets smukke omgivelser.

Alle dagene kan der købes kaffe og brødtort for 50 kroner.

Der er flere oplysninger på hjemmesiden nygaard-als.dk

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. april 2023 Samfund, Sønderborg

Skal Sønder Havnegade være lukket for trafik i to, tre eller fire måneder?

2. april 2023 Samfund

Den 11. april lægger forvaltningen tre lukkeperiode-muligheder på bordet i Teknik, By og Boligudvalget og så er opgaven for de folkevalgte at blive enige om, hvilken af dem, som de synes, er den bedste for sønderborgerne og alle sommerens turister. Lukkeperiode 1. juni-1. september Sønder Havnegades lukning forlænges med én måned, hvorved vil den tidlige […]

Læs mere...