Økonomiudvalget skal se på flere mulige udbud af kommunens rengøringsområde

14. maj 2021 Politik
Foto: Arkiv, Byrådsmøde, Hotel Sønderborg Strand
Foto: Arkiv, Byrådsmøde, Hotel Sønderborg Strand

Hvis Økonomiudvalget – og senere Byrådet – i næste uge vender tommelfingeren op, så skal resten af rengøringsopgaverne i Sønderborg Kommune i udbud og dermed kan private virksomheder byde på dem.

Byrådet har aftalt i Budgetaftale 2020-2023, at rengøringsområdet skal i udbud i to faser. Den første udbudsrunde er gennemført og den drejede sig om opgaver på Jyllandssiden samt de opgaver, der allerede blev varetaget af eksterne leverandører og det var to private virksomheder, der vandt rengøringsopgaverne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forvaltningen ønsker nu at gå i gang med planlægningen af fase to, der drejer sig om opgaver på Alssiden – og det forventes, at fase 1 giver et økonomisk rationale på 2 millioner kroner årligt fra 2021 mens fase 2 forventes at give et rationale på 1,5 millioner kroner i 2022 stigende til 3 millioner i 2023 og 6 millioner i 2024.

Sønderborg Kommunes egen rengøringsenhed, Rådhusservice, gav også et såkaldt ’kontrolbud’ i forbindelse med fase 1 og her erfarede man, at kvadratmeterpriser på rengøring hos eksterne leverandører er en del lavere end de kvadratmeterpriser, som Rådhusservice kan tilbyde. Det skyldes blandt andet den gældende overenskomst for offentligt ansatte på området og også høj anciennitet blandt medarbejdere i rengøringsenheden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derfor vurderer forvaltningen, at kommunens interne rengøringsenhed, Rådhusservice, ikke vurderes at kunne konkurrere på kvadratmeterpriserne og derfor anbefaler forvaltningen, at der ikke skal komme et kontrolbud – og dermed vil kommunes interne rengøringsenhed fremadrettet at fungere som en kontraktstyringsenhed på rengøringsområdet frem for en driftsenhed.

Økonomiudvalget holder deres næste møde på onsdag.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
22. juni 2021 Kultur, Augustenborg

Trailerkunst på Augustiana

22. juni 2021 Kultur

Under Corona-krisen fik billedhugger Lars Waldemar den idé, at invitere kunstnere til at lave kunst i noget så kunstfjernt som trailere og på den måde skabe en række mobile udendørs kunstværker. ”Ideen om at bruge trailere til kunst er en selvironisk kommentar til forestillingen om Sønderjylland som trailerlandet”, siger Lars Waldemar, der selv stammer fra […]

Læs mere...