Plejefamilier er fremover sikret et rimeligt honorar

3. december 2020 Erhverv Skrevet af: Redaktion

En ny honoreringsmodel på familieplejeområdet er nu endeligt vedtaget. I løbet af oktober havde plejefamilierne sammen med andre høringsberettigede mulighed for at komme med kommentarer til modellen. Modellen er efterfølgende blevet justeret og præsenteret for den arbejdsgruppe, der siden december 2019 har arbejdet med at tilpasse modellen lokalt. Gruppen består blandt andet af repræsentanter fra kommunens plejefamilier.

Der er blevet lyttet til os

Gitte Lindkvist har – og har haft – plejebørn fra flere forskellige kommuner og har også et barn i pleje fra Sønderborg Kommune. Gitte Lindkvist har siddet med i arbejdsgruppen som en af repræsentanterne for plejefamilierne i Sønderborg. Hun oplever, at det har været en god proces, hvor hun har bidraget aktivt med viden om de udfordringer, familierne oplever:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det er dejligt at blive budt ind til samarbejde. Det sætter jeg virkelig pris på og det kunne andre kommuner måske godt lære lidt af. Jeg oplever, at der er blevet lyttet til os og den model, der nu er landet, er væsentlig bedre end det første udkast, der kom. Det er faktisk den bedste model, jeg har kendskab til, i forhold til andre kommuner. Det er stadig ikke noget man bliver rig af, men der er blevet fjernet et niveau og det betyder, at vi har fået lagt en god bund, der sikrer, at man får et rimeligt honorar, selv hvis man indplaceres på laveste niveau. Jeg ser frem til at være med til at formidle modellen ud til de andre plejefamilier”, siger Gitte Lindkvist i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Poul Erik Planitzer har også siddet med som repræsentant for plejefamilierne, og han har også tillid til, at den nye model kommer til at give den tryghed og ro, der er brug for i det daglige arbejde med plejebørn:

”Vi har været med fra starten af processen og har haft indflydelse på formuleringerne i modellen, og hvordan vi opfatter det som plejefamilie. Fremadrettet bliver det godt, der ikke er så mange niveauer”, siger Poul Erik Planitzer.

”Hvis man har socialpædagogiske kompetencer, så bliver man i den nye model også bedre honoreret for det. Samtidig er det blevet beskrevet tydeligere, hvilken faglighed der kræves på de forskellige niveauer, så man får lavet et godt match fra starten og undgår, at et barn skal flyttes igen. Og så er vi mange, der er glade for, at man endte med at læne sig op ad den model, der er i Aabenraa”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Børne- og Uddannelsesudvalget godkendte den nye model som kan træde i kraft fra årsskiftet.

Gennemsnitsmodellen

Der er tale om en gennemsnitsmodel, som betyder, at honoraret beregnes og fastsættes én gang for alle ud fra det forventede gennemsnitlige pasningsbehov fordelt over den samlede tid, barnet skal være i pasning hos familien. Det kommer til at skabe bedre rammer for plejefamilierne og ikke mindst for børnene, mener Claus Klaris, der er formand for Børne- og Uddannelsesudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fra 1. januar 2021 vil alle nye plejefamiliekontrakter blive lavet efter principperne i gennemsnitsmodellen.

Senest 1. juni 2021 vil alle kommunens eksisterende plejefamiliekontrakter blive gennemgået og fastsat efter gennemsnitsmodellen. Alle familier får mulighed for et møde med forvaltningen om fastsættelsen, hvis de ønsker det.

29. april 2024 Samfund, Sønderborg

Opsigelsen af tolkeaftalen giver en del bøvl

29. april 2024 Samfund

Opsigelsen af tolkeaftalen betyder, at Sønderborg Kommune snarest muligt skal gennemføre en ny konkurrenceudsættelse af tolkeydelser. Det tager tid, men processen er sat i gang. I mellemtiden giver det os en del bøvl i sagsbehandlingen, hvor vi skal ud og finde andre tolke for at få løst de konkrete opgaver, hvor der er behov for […]

Læs mere...