Politikerne er glade for enigheden bag budgettet

26. september 2015 Politik

Med overskriften ”Det går fremad – en ansvarlig kurs”, indgik byrådets partier onsdag formiddag et budgetforlig, som betyder, at Sønderborg byråd fortsat vil arbejde med en stram økonomisk styring, men også med plads til de visioner, som et enigt byråd har besluttet. Det er første gang, siden kommunalreformen i 2007, at et budgetforlig bakkes op af hele byrådssalen.rådhus

Artiklen fortsætter under annoncen

Dermed er det Socialdemokraterne, Slesvigsk Parti, Konservative Folkeparti, Fælleslisten, Enhedslisten, Venstre og Dansk Folkeparti, som er med i aftalen og dermed har medvirket til at fastlægge rammerne for Sønderborgs økonomi for perioden 2016 -19.

Alle gruppeformændene udtryker stor glæde over, at det var lykkedes at nå et bredt budgetforlig. Det er en styrkelse af Sønderborg Kommune og lover godt for kommunens fremtid.

Gruppeformændene fremhæver alle forskellige elementer i forliget, som de var særligt glade for.

Artiklen fortsætter under annoncen

Her skal nævnes mere fokus på erhvervslivet, når den kommunale erhvervsservice styrkes.

Flere opgaver skal i udbud og der skal fokus på mulighederne for at tilpasse indkøbspolitikken, så lokale får optimale muligheder for at kunne byde ind på opgaverne.

En styrket indsats i folkeskolen, bl.a. mere og tidligere tyskundervisning, blev også nævnt.

Der kommer to mio. kr. ekstra til ældreområdet, og budgetforliget indeholder også mere hjælp til folk på kanten af arbejdsmarkedet og flere midler til at styrke landdistrikterne.

Politikerne er klar til at stemme budgettet igennem med 31 stemmer for og 0 imod.

Politikerne er klar til at stemme budgettet igennem med 31 stemmer for og 0 imod.

Der var også bred enighed om, at der skal etableres bemandede turistinformationssteder centralt i Nordborg og Gråsten og et medborgerhus i Broager.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Der skal ikke herske tvivl om, at jeg er rigtig, rigtig glad for at det lykkedes os at stå sammen som byråd og få skabt et budgetforlig, som er bredt forankret. Og jeg vil gerne sige tak til alle partierne, som har sat sig til forhandlingsbordet med en åben og konstruktiv tilgang til forhandlingerne”, siger borgmester Erik Lauritzen, der tilføjer, at alle forhandlingsparterne naturligvis har måttet bøje sig og indgå kompromisser.

 

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
8. maj 2021 Augustenborg, Erhverv

Lillebælt Syd: Flere vindmøllestørrelser er i spil

8. maj 2021 Augustenborg

Det er længe siden, der er sagt noget om den vindmøllepark, som Sønderborg Kommune gerne vil have sat op i Lillebælt, men det betyder ikke, at projektet står stille. Seneste større milepæl var i 2019, hvor Sønderborg Forsyning i august indsendte en opdateret miljøkonsekvensvurdering. Efterfølgende har der fra flere sider været behov for både at […]

Læs mere...