I Sønderborg Kommune dumper tæt på hver femte afgangselev

Humlehøj-Skolen. Arkivfoto: Sønderborg Kommune
Humlehøj-Skolen. Arkivfoto: Sønderborg Kommune
8. maj 2024 Uddannelse Skrevet af: Ole Kæhler

I de fire sønderjyske kommuner Haderslev, Sønderborg, Tønder og Aabenraa er der i alle fire kommuner over 15 procent af afgangseleverne, der dumpede dansk eller matematik i 2023.

Og ’dumperekorden’ i Sønderjylland har Sønderborg med hele 18 procent, tæt på hver femte elev. I forhold til årene 2016 til 2019, så er der nu 7,7 procent flere afgangselever, der dumper.

Det fortæller Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Artiklen fortsætter under annoncen

Andelen af folkeskoleelever i 9. klasse, der ikke består dansk og matematik, er steget i 2023 sammenlignet med årene før coronatiden. Der er store geografiske forskelle. Især i sønderjyske og vest- og sydsjællandske kommuner er der flere elever end tidligere, der går ud af folkeskolen uden at bestå dansk og matematik, skriver Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Formanden for Børne- og Uddannelsesudvalget, Jesper Smaling, fortæller, at tallene er fra en gang i efteråret og i hans udvalg, der har haft dem oppe og vende.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det rigtige tal for Sønderborg er en dumpeprocent på 15,6. I det andet tal er efterskoleelever, som går på en udenbys efterskole også med. Desuden er elever i modtageklasserne også med, Trækker vi dem ud, så bliver tallet 15,6”, siger Jesper Smaling til SønderborgNYT.

Han fortæller videre, at de grundskoleelever, som gik til eksamen i 2023, startede deres udskolingsforløb hjemme bag skærmen, fordi der var Corona. Det var svært for en betydelig del af eleverne.

“Men når alt det er sagt, så har vi i december bedt vejlederne fra Vidensbyen om at tage ud på skolerne og klæde lærerne bedre på og jeg er overbevist om, at dumpeprocenten blandt de afgangselever, som snart skal til afgangsprøve, vil blive lavere”, siger udvalgsformanden.

21. maj 2024 Kultur, Sønderborg

Skal Sønderborghus tages af salgslisten?

21. maj 2024 Kultur

I sommeren 2022 besluttede Byrådet at sætte en række kommunale bygninger til salg, så der kunne spares penge, men nu opfordrer forvaltningen til, at Byrådet tager to bygninger af salgslisten. Det drejer sig om Sønderborghus og også Riecks Arkæologiske Stensamling i Svenstrup. Forvaltningen har talt med bestyrelsen i Sønderborghus, der ikke ønsker at overtage bygningerne […]

Læs mere...