Regionen: DR tegnede misvisende billede af Lægevagten

14. januar 2014 Uncategorized

TV Avisen sendte fredag 10. januar et indslag, der giver indtryk af generelt lange telefonventetider i Region Syddanmarks lægevagt, men DR’s indslag giver et fortegnet billede af, hvor lang tid borgerne skal vente.imagescaler-173x118

Hvor DR på et enkelt opkald registrerede en ventetid på 9 minutter og 40 sekunder, så ventede patienter i løbet af det pågældende døgn i gennemsnit kun 2 minutter og tyve sekunder.

Artiklen fortsætter under annoncen

På baggrund af debatten om Region Hovedstadens akuttelefon, ringede fem journalister fra DR fredag 10. januar klokken 16:30 op til lægevagtsordningerne i alle regionerne.

I indslaget kommer det frem, at journalisterne først kom igennem til Region Syddanmarks lægevagt efter 9 minutter og 40 sekunder – men det er ikke et retvisende billede af lægevagtsordningen.

Lægevagten i Region Syddanmark oplever som alle andre telefontjenester spidsbelastninger, og DR har kontaktet lægevagten på et notorisk travlt tidspunkt.

Mellem 16 og 17 på fredage modtager lægevagten altid flere opkald, og antallet af opkald kan variere mellem 240 og 300, og allerede i den efterfølgende time falder antallet til cirka 160 i timen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
15. maj 2021 Gråsten, Samfund

BIOGAS: Svært for nogen at vide Nature Energy byggede uden at have fået lov

15. maj 2021 Gråsten

I Kværs sidder en undrende Hans Jørgen Vaarbjerg, som læste forvaltningens redegørelse for sagsgangen omkring byggetilladelsen til Nature Energys biogasanlæg i Kværs og særligt, at redegørelsen viser, at forvaltningen først fik besked om, at byggeriet var i gang fik at vide fem uger inden Sønderborg Kommune på forlangende fra Miljø- og Fødevareklagenævnet forlangte byggeriet standset […]

Læs mere...