Sønderborg kan for første gang kalde sig Skoleidrætskommune

Skoleelever til Skole-OL i roning. Arkivfoto: Ole Kæhler
Skoleelever til Skole-OL i roning. Arkivfoto: Ole Kæhler
9. april 2024 Uddannelse Skrevet af: Ole Kæhler

Ifølge resultaterne i Dansk Skoleidræts kortlægning af Skoleidrætskommuner 2024 så er der 12 kommuner i landet, som gør en ekstra indsats for at fremme idræt og bevægelse i skolen og det er Sønderborg,  Brøndby, Fanø, Frederiksberg, Horsens, Høje-Taastrup, Skive, Slagelse, Svendborg, Tårnby, Vejen og Viborg.

Det glæder Jesper Smaling, der er formand for Børne- og Uddannelsesudvalget, at Sønderborg Kommune er blandt én af de 12 kommuner.

”Det er første gang, at Sønderborg Kommune kan kalde sig Skoleidrætskommune, og det er vi rigtig stolte af. Det viser, at idræt og bevægelse er afgørende faktorer for elevernes trivsel og sociale færdigheder. Samtidig er det en fortsat vigtig dagsorden i skolerne at kæmpe mod fysisk inaktivitet, der kan give sundhedsproblemer, og her spiller idræt og bevægelse en vigtig nøglerolle. Det skal vi omsætte til handling på skolerne”, Børne- og Uddannelsesudvalgets formand, Jesper Smaling, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

38 kommuner har deltaget i kortlægningen. Over de tre år har 59 kommuner udfyldt den undersøgelse, der ligger til grund for initiativet, og det giver Dansk Skoleidræt stor indsigt i det lokale arbejde med idræt og bevægelse i skolen.

”Vi er meget tilfredse med anerkendelsen som Skoleidrætskommune, men det er vigtigt, at vi ikke nu bare sætter os ud på sidelinjen og puster ud. For at holde fast kræver det en indsats på banen, og nu har vi med udnævnelsen et redskab til at blive bedre inden for idræt og bevægelse i skolen. For de steder, hvor vi måske ikke er så gode endnu, har vi mulighed for at forbedre os til gavn for eleverne”, siger næstformand Jesper Larsen.

21. maj 2024 Kultur, Sønderborg

Skal Sønderborghus tages af salgslisten?

21. maj 2024 Kultur

I sommeren 2022 besluttede Byrådet at sætte en række kommunale bygninger til salg, så der kunne spares penge, men nu opfordrer forvaltningen til, at Byrådet tager to bygninger af salgslisten. Det drejer sig om Sønderborghus og også Riecks Arkæologiske Stensamling i Svenstrup. Forvaltningen har talt med bestyrelsen i Sønderborghus, der ikke ønsker at overtage bygningerne […]

Læs mere...