Sønderborg-svømmere har brugt efterårsferien i træningslejr

24. oktober 2022 Sport Skrevet af: Redaktion

Mens andre børn holder efterårsferie tog Sønderborgs bedste svømmere på træningslejr i Polen. Det var en flok glade og trætte svømmere, der vendte hjem til Sønderborg sent lørdag aften efter en uges træningslejr i Polen. Truppen bestod af 12 svømmere i alderen 11 til 17 år, herunder flere medaljevindere fra det seneste danske mesterskab.

Svømmerne har dagligt været i bassinet mindst fire timer og de dygtigste svømmere har svømmet op imod 50 kilometer i løbet af ugen. I kombination med flere fysiske træninger i fitnesscentret har træningen styrket svømmernes fysiske udholdenhed. De tekniske svømmefærdigheder blev analyseret og vurderet via individuelle videooptagelser af svømmerne. Optagelserne laves i en såkaldt ‘Endless pool’, hvor svømmerne svømmer i modstrøm, skriver svømmeklubben.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nikolay Gamishev, der er elitetræner i Sønderborg Svømmeklub og har ansvaret for træningen i Polen siger:

“Svømmerne har virkelig ydet en flot træningsindsats – og stemningen har hele ugen været rigtig god. De kan alle være stolte af sig selv”.

Svømmerne havde ved siden af svømmetræningen også tid til sociale aktiviteter. Højdepunkterne udenfor svømmebassinet var et race på den nærliggende gokartbane og ikke mindst et besøg hos en af svømmernes bedsteforældre, som bor tæt ved det elitesportscenter, hvor træningslejren foregik.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Svømning er en individuel idrætsgren, hvorfor det sociale sammenhold er af meget stor betydning for svømmerne. Klubben gør derfor en stor indsats for at tilbyde et godt socialt miljø – både derhjemme i Sønderborg og når vi er til stævner og på træningslejre”, siger Andreas Küttel, der var holdleder på træningslejren.

Svømmeklubben Sønderborg har et klart mål om at være en aktiv del af dansk elitesvømning. Klubben tilstræber derfor at tilbyde sine elitesvømmere to årlige træningslejre.

Artiklen fortsætter under annoncen

I den kommende weekend er klubben vært for årets regionsmesterskaber, hvor 200 svømmere fra 8 syddanske svømmeklubber deltager. Stævnet finder sted i Humlehøj-hallerne og alle er velkomne til at kigge forbi.

24. juli 2024 Kultur, Sønderborg

Historisk ringridning med tilskuerne tæt på ryttere og heste

24. juli 2024 Kultur

Tirsdag eftermiddag var ryttere fra familien Nicolaisen og familien Petersen var klar ved galgerne til den historiske ringridning ved Sønderborg Slot – og Ringriderfestens Heroldere både blæste i deres horn og slog på tromme. Rytterne og herolderne var klædt i flotte dragte fra en svunden tid, så ingen var i tvivl om, at det var […]

Læs mere...