Stormflod: Kommunen arbejder på en plan for oprydning og reparationer

27. oktober 2023 Samfund Skrevet af: Ole Kæhler

Dæmningen til Kegnæs blev hårdt ramt under stormfloden og indtil videre er færdsel til og fra Kegnæs styret af trafiklys. Strandpromenaden blev også hårdt medtaget og Entreprenørafdelingen, det tidligere Vej & Park, overvejer at lægge stabilgrus og plader, så den bliver brugbar, indtil den kan laves fiks og færdig.

“Stormflodens akutte fase er ovre og nu er vi i oprydningsfasen. Meget er ryddet op, men der er stadig lang vej”, siger afdelingsleder for kommunens afdeling for Vand og Natur Lisbeth Møller Jensen fredag eftermiddag på et pressemøde.

Artiklen fortsætter under annoncen

“De akutte ting er klaret eller er ved at blive klaret og det skyldes en kæmpe indsats fra vores medarbejdere – og nu arbejder vi på at danne os et overblik, sætte økonomi på og så prioritere rækkefølgen af reparationerne”, siger hun og tilføjer, at de virkeligt dyre opgaver, skal politikerne ind over.

En af de reparationer, som politikerne skal tage stilling til, det er dæmningen til Kegnæs og så er forvaltningen i gang med at undersøge, om der kan sættes sikringer i vandet langs Havnepromenaden.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Bortset fra nogle få steder, så holdt muren ved Strandpromenaden ud mod vandet og det er det vigtige”, siger Torben Callesen, chef for Entreprenørafdelingen. Han beder borgerne huske på, at der altså er tale om en 100 års-hændelse, som var mere voldsom end nogen havde ventet.

Sætter pris på henvendelser

Rigtig mange borgere har gjort kommunen opmærksom på stormflodsskader – og der er siden den 20. oktober kommet 417 borgerhenvendelser.

“Og borgerne skal endelig blive ved med at melde ind. Enten via Giv et Praj, på mail eller telefon”, siger Lisbeth Møller Jensen. Hun siger videre, at borgerne ikke må forvente, at alle skader bliver lavet her og nu.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vores medarbejdere har rigtigt travlt og de tager tingene i en prioriteret rækkefølge og det er muligt at følge med via kommunens hjemmeside“.

Kim Jepsen, der sidder i den afdeling, som har ansvaret for kommunens bygninger fortæller, at der kom vandskader på blandt andet Havnekontoret.

“I alt er der 23-24 skader på kommunale bygninger og langt de fleste er stormskader”.

Også lyspunkter

Artiklen fortsætter under annoncen

Under stormfloden viste det sig også, at nogle af de tiltag, som kommunen tidligere har lavet, de rent faktisk virker.

“Vi havde ingen digebrud. Vandet skyllede hen over digerne og nogle få steder blev der slået skår af og den mur, der er lavet imod højvande i Gråsten, den virkede”, siger Lisbeth Møller Jensen og ridser endnu en gang planen op:

“Vi skal finde frem til, hvad der skal laves, hvordan det skal laves, hvad det koster og hvornår det kan blive lavet. Derefter bliver det op til politikerne at prioritere rækkefølgen”.

29. april 2024 Samfund, Sønderborg

Opsigelsen af tolkeaftalen giver en del bøvl

29. april 2024 Samfund

Opsigelsen af tolkeaftalen betyder, at Sønderborg Kommune snarest muligt skal gennemføre en ny konkurrenceudsættelse af tolkeydelser. Det tager tid, men processen er sat i gang. I mellemtiden giver det os en del bøvl i sagsbehandlingen, hvor vi skal ud og finde andre tolke for at få løst de konkrete opgaver, hvor der er behov for […]

Læs mere...