Tidligere minister Benny Engelbrecht fortalte om sine nye opgaver

Finansordfører Benny Engelbrecht
Finansordfører Benny Engelbrecht
12. februar 2022 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Lørdag eftermiddag var tidligere transportminister og folketingsmedlem Benny Engelbrecht i MultiKulturhuset, hvor Socialdemokratiets kreds var vært.

“Vi valgte, at arrangementet skulle være åbent, fordi det kunne tænkes, at der var nogle udenfor partiet, der gerne ville stille et spørgsmål til Benny Engbrecht”, sagde  partimedlem Erik Stenumgaard til SønderborgNYT.

Der dukkede omkring 50 personer op og de kunne høre Benny Engelbrecht fortælle, hvordan han har det med, at han blev væltet som minister.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det har været en turbulent uge og den bød på ændringer for, hvad jeg skal lave – og det skyldes, at Enhedslisten mente, at min håndtering af nogle beregninger skulle koste mig posten. Sådan er det og livet går videre”, sagde Benny Engelbrecht og fortalte videre, at han nu er finansordfører for Socialdemokratiet og skal arbejde tæt sammen med finansminister Nicolai Wammen. Engelbrecht har også fået plads i partiets ledelse.

“Vi er i en spændende tid, hvor vi er ved at være gennem Coronaen – og der kommer ikke en stor ekstraregning i kølvandet på alle hjælpepakkerne. Statsgælden er faldet hen over de seneste år og udfordringerne er især at finde ledige hænder til sundhedsvæsnet og mange andre steder”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Blandt de 50 tilhørere var der en enkelt, som undrede sig over, at Danmark smider velintegrerede syriske flygtninge, som er i job, ud af landet, når der mangler arbejdskraft.

“Det er forståeligt at kriminelle og ikke-integrerede skal ud, men ikke at flygtninge, som faktisk bidrager til samfundet, skal ud. Det sker også her i Sønderborg. Kan partiet ikke lave om på det”, spurgte en i salen?

Benny Engelbrecht mente ikke, der er gavnligt at tage en enkeltsag op.

“Hvis flygtninge tjener en vis løn, så har de mulighed for at få forlænget deres opholdstilladelse, så der er muligheder”, sagde han og skiftede hurtigt til et andet spor i debatten om mangel på arbejdskraft.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Der er behov for, at flere får en reel chance på arbejdsmarkedet – også ledige på plus 50. Det kan ikke have sin rigtighed, at ingen ansætter ingeniører på 55 år og opefter. Altså skal vi ikke alene tiltrække arbejdskraft udefra, men også løfte de ledige, der er herhjemme”, sagde Benny Engelbrecht.

Snakken om arbejde fik en i salen til at sætte fokus på transport.

“De seneste tal viser, at godt 3000 pendler til Sønderborg for at møde på jobbet og stiller man sig og kigger på alle bilerne, så ser man, der sidder en enkelt eller to i hver bil. Når vi tænker CO2, så giver det mening at styrke den offentlige transport”, mente en af de 50 personer, som sad i MultiKulturhuset.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Sønderborg Kommune er der en såkaldt pendlerrute og det er linie 223, som kører mellem Nordborg og Gråsten.

“Linie 223 er den eneste pendlerrute i Sønderjylland, der virker og det skyldes de hyppige ture”, sagde Benny Engelbrecht og fortalte videre, at der skulle forhandles op til infrastrukturreformen skulle vedtages, så var der ingen ønsker fo0r den øst-vest-gående offentlige transport i Sønderjylland.

“Når der tænkes transport i Sønderjylland så handler det om den nord- og sydgående. Iøvrigt er det Sydtrafik, som har de regionale busser og i deres bestyrelse sidder Region Syddanmark og politikere fra de forskellige byråd”.

29. april 2024 Samfund, Sønderborg

Opsigelsen af tolkeaftalen giver en del bøvl

29. april 2024 Samfund

Opsigelsen af tolkeaftalen betyder, at Sønderborg Kommune snarest muligt skal gennemføre en ny konkurrenceudsættelse af tolkeydelser. Det tager tid, men processen er sat i gang. I mellemtiden giver det os en del bøvl i sagsbehandlingen, hvor vi skal ud og finde andre tolke for at få løst de konkrete opgaver, hvor der er behov for […]

Læs mere...