75 deltog i kick-off til Interregprojektet GerDa

15. juni 2023 Uddannelse Skrevet af: Ole Kæhler

Onsdag havde det dansk-tyske uddannelsesprojekt GerDa sit officielle kick-off på EUC Syd i Sønderborg, som samlede omkring 75 deltagere fra både Danmark og Tyskland og markerede begyndelsen på et ambitiøst Interreg-projekt.

GerDa-projektet er et samarbejde mellem seks erhvervsskoler fra begge lande, samt Universität Flensburg og Fredericia Maskinmesterskole. Projektets mål er at skabe en bæredygtig og helhedsorienteret forandringskultur i uddannelsesinstitutioner og vil dermed bl.a. bidrage til kvalificeret arbejdskraft i den grønne sektor.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kick-off konferencen blev en stor succes og startede med en varm velkomst fra direktør Finn Karlsen fra EUC Syd. Han udtrykte sin begejstring for samarbejdet mellem de to lande og projektets potentiale:

”Samarbejdet forventes at skabe en øget forståelse for hinandens arbejdsmetoder og kulturelle forskelle. Alle parter, herunder ledere, undervisere, skolepersonale og virksomhedsansatte er involveret i samarbejdet”, siger han i en pressemeddelelse. Et grundlæggende aspekt i projektet vil derudover være dannelsesaspektet. Dannelsen omkring bæredygtighed og de 17 verdensmål skal sørge for de rette holdninger især hos eleverne og de studerende. Finn Karlsen er overbevist om, at dette vil lette implementeringen af de nødvendige ændringer i forhold til den grønne dagsorden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Michael Jørgen Hamann, direktør for Sønderborg Vækstråd, bekræftede i sit oplæg behovet for veluddannet arbejdskraft i den grønne sektor, som Sønderborg Kommune og dens virksomheder i særdeleshed har stærkt brug for.

Derefter fulgte et indlæg fra Stephan Kleinschmidt, Dezernent für Projektkoordination, Dialog und Image i Flensburg. Han roste GerDa-samarbejdet for bl.a. at bygge bro mellem offentlige og privatøkonomiske interesser. Han mente også, at projektet derudover vil kunne bidrage til et attraktivt og internationalt uddannelsesmiljø, som kan være med til at fastholde og tiltrække arbejdskraft i grænselandet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter pausen fortsatte konferencen med et oplæg fra Michael Gülck fra SHIBB, Schleswig Holsteinisches Institut für Berufliche Bildung i Kiel. Han gik nærmere ind på begrebet bæredygtige kompetencer, og at netop GerDa-projektet her vil kunne gøre en stor og vigtig forskel. En bæredygtig kompetence indebærer med hans ord også, at for eksempel kunne undvære og kritisk stille spørgsmålstegn ved sin egen livsstil.

I konferencens sidste oplæg fortalte Xenia Duffy, CEO og seniorrådgiver i zeal, Aarhus, meget passioneret om jordens planetære grænser, og hvordan vi kan bruge dem som et simpelt værktøj i alle vores handlinger:

Artiklen fortsætter under annoncen

”En bæredygtig fremtid inden for planetens grænser… handler om samarbejde, skabe synergier og kommunikere med hinanden om løsninger”.

Tillid, nævner hun, kommer til at spille en vigtig rolle her. Alt sammen noget, som også GerDa har sat sig for at yde et stort bidrag til.

Projektet vil blive køre frem til 31. marts 2026.

29. april 2024 112, Sønderborg

Masser af røg fra toilettet

29. april 2024 112

Mandag middag blev der ringet efter Station Sønderborgs brandmænd, fordi der kom røg fra det offentlige toilet ved Jernbanestien bag Sønderborghus. “En vi kender havde fyldt sprit og noget andet brandbart i en dåse og proppet servietter i, inden han satte ild til. Det skulle gi’ en masse røg”, sagde nogle unge mennesker på stedet […]

Læs mere...