Ahlmann-skolens gymnastiksal udvalgt til moderniseringsprojekt

18. maj 2020 Uddannelse Skrevet af: Ole Kæhler

Ahlmann-skolen i Sønderborg er én af de skoler, der er udvalgt til at indgå i projektet ‘Gamle gymnastiksale-nye muligheder’.

”Både gymnastiksale, omklædningsrummene og redskabsrummene fremstår kolde, gamle og slidte”. Sådan lyder Ahlmannskolens egen beskrivelse af dens gymnastiksal, der er opført i 1927.

Skolen, der er en gammel kommunal folkeskole grundlagt i 1907 og er en af de skoler, der af Danmarks Idrætsforbund, Dansk Skoleidræt og Lokale og Anlægsfonden er blevet udvalgt til at komme med i projektet ‘Gamle gymnastiksale – nye muligheder’, som skal køre henover de næste fire år.

Artiklen fortsætter under annoncen

Formålet med projektet er at gøre de klassiske skolegymnastiksale bedre egnet til nutidens behov. I dag er der behov for, at gymnastiksalene fungerer som faglokaler for idrætsfaget, at de understøtter samarbejdet med idrætsforeningerne, åben skole, og at foreningerne kan benytte sig af dem til foreningsidræt efter skoletid.

På trods af at skolen har fået ekstra fokus på idrætsundervisningen, følger faciliteterne ikke med ambitionerne:

”Vi har øget prioriteringen af idrætsfaget på skolen, men det er svært, når vores faciliteter er nedslidte og mangelfulde,” skriver skolens personale i ansøgningen om at komme med i projektet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er også noget, som organisationerne bag projekt ”Gamle gymnastiksale – nye muligheder” fandt relevant i ansøgningen:

”Det, at skolen rent faktisk har ambitioner om at gøre noget mere ud af elevernes bevægelse i skoletiden, men at de føler sig begrænset i det på grund af dårlige faciliteter, er noget vi meget gerne hjælper med at gøre noget ved,” siger Torben Hansen, udviklingskonsulent i Dansk Skoleidræt, i en pressemeddelelse.

De ti lokale eksempelprojekter, der nu er fundet, udvikles i første omgang gennem en fælles udviklingsproces. Her vil der blive udtænkt konkrete bud på, hvordan gymnastiksalen kan nytænkes og udnyttes bedre. Fem af dem udvælges til et videre forløb med henblik på realisering.

Artiklen fortsætter under annoncen

Til hvert af de ti eksempelprojekter, i den indledende fælles udviklingsfase, er der afsat 100.000 kr. til arkitektfaglig rådgivning. Heraf skal bygherre bidrage med en egenbetaling på 50.000 kr.

Om projekt Gamle gymnastiksale-nye muligheder

Der er behov for at nytænke de mange gymnastiksale fra ’60erne og ’70erne, der ligger på landets folkeskoler, og derfor er Dansk Skoleidræt, Lokale og Anlægsfonden og Danmarks Idrætsforbund gået sammen i partnerskabsprojektet ‘Gamle gymnastiksale – nye muligheder’. Projektet, der løber i perioden 2020-2024, skal udvikle, afprøve og videreformidle konkrete, gode og inspirerende ideer til ombygning og nyindretning af gymnastiksale. Der er afsat 2.225.000 kr. til at hjælpe skoler og kommuner med at få moderniseret og nytænkt de klassiske gymnastiksale, så de er mere i øjenhøjde med nutidens behov

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter udviklingsfasen følger selve realiseringsfasen, hvor gymnastiksalene moderniseres, ombygges og/eller tilbygges. Her skal de udvalgte fem bygherrer selv medfinansiere 2/3 af de samlede anlægsomkostninger – finansieringen kan være en kombination af private midler, kommunale midler, fondsbevillinger, sponsorer eller andet.

Om Ahlmannskolen:

Ahlmannskolen i Sønderborg er en gammel kommunal folkeskole, der er grundlagt i 1907. I dag har skolen dels en almen del og dels en specialafdeling. I alt er der 275 elever. Skolens gymnastiksale bruges hver dag i skoletiden som idrætslokale. Efter skoletid gør skolens sfo og klub brug af salene. Efter kl. 17 er der for tiden 10 foreninger, der anvender salene. Udover det udlånes salene til diverse formål i weekenderne.

Artiklen fortsætter under annoncen

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

8. maj 2024 Erhverv, Nordborg

Vindmølleparken i Lillebælt er et skridt tættere på

8. maj 2024 Erhverv

Projektet for Lillebælt Syd Vindmøllepark omfatter landanlæg i form af tre stationer og nedgravede kabler, der skal sikre tilslutning af VE-strøm til det overordnede elnet. Projektet har krævet, at der for hver af de tre stationer blev lavet et plangrundlag bestående af lokalplan, kommuneplantillæg og miljøvurdering af planerne. De tre stationer har således kørt i […]

Læs mere...