Byrådet vil gøre Masterplanen Hertugernes Augustenborg til virkelighed

21. december 2022 Augustenborg

På byrådsmødet blev der talt rosende om det store arbejde, der ligger bag Masterplanen Hertugernes Augustenborg og de forskellige partier satte nogle ord på, inden de alle godkendte, at der skal arbejdes videre på at gøre Augustenborg til Hertugernes Augustenborg – og krydse fingre for, at den kommer på UNESCOs verdensarvsliste.

“Den masterplan kan man kun blive lykkelig over – fordi den viser, hvordan vi kan udvikle en by, der er så historisk interessant”, sagde Bjørn Allerelli Andersen fra Socialdemokratiet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Venstres Peter Thomsen, som selv bor i Augustenborg, er også begejstret:

“Det er en stor plan – 124 sider – og det glæder mig, at den er klar”, sagde han.

Bo Kleis Christensen sagde, at at det glæder ham at se, der er udvikling og ikke bare afvikling på Midtals.

Kirsten Bachmann fra Slesvigsk Parti fortalte, at masterplanen er en helt anderledes bystrategi end dem, der almindeligvis lægges frem i byrådet.

“For flere end 100 år siden var der et slot, som nok lå lidt for sig selv. Nu kan vi få det integreret i byen”.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Skal masterplanen realiseres, havnen udvikles til et attraktivt boligområde, der fortsat emmer af maritimt miljø, så skal der både private og kommunale investeringer til, og der skal sikres partnerskab med store fonde og aktører, der kan være med til at løfte potentialet og sikre udviklingen”, sagde Ellen Trane Nørby fra Venstre.

”Masterplanen er realiseret gennem lokalt engagement, utallige arbejdsgrupper har været i sving, kulturelle, sociale og frivillige foreninger, erhvervsliv, handelsstand og ildsjæle har knoklet og medarbejderne hos Sønderborg Kommune har kyndigt understøttet hele processen”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det kan blive virkelig stort

Godkendelsen af Masterplanen Hertugernes Augustenborg betyder, at der i en årrække skal arbejdes på at få det optimale ud af Augustenborg Slot og de historiske bygninger, som er i Augustenborg. Det skal kobeles sammen med fortællinger om hertugerne, om de slesvigske krige, 1864 og genforeningen og i sidste ende kan det gøre, at Hertugernes Augustenborg kommer på UNESCOs verdensarvsliste.

“Hvis det lykkes at få Hertugernes Augustenborg på UNESCOs verdensarvsliste, som er turismens Michelinguide, vil det betyde rigtig meget for Augustenborg, Sønderborg-området og Grænselandet”, sagde direktør Karsten Justesen fra Destination Sønderjylland forleden til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og læser man masterplanen, så vil Hertugernes Augustenborg være en hjælpende hånd til positiv udvikling, bosætning og befolkningstilvækst, fordi den byder på diversitet, som er det allerbedste virkemiddel.

Hertugernes Augustenborg beriger og balancerer en industriel og ingeniørmæssig slagside med oplevelsesøkonomi, turisme og kulturarv. Der skabes liv i byen, kommer nye jobs, nye restauranter og lignende. Sønderborgs og Augustenborgs brand styrkes – og jo stærkere et brand desto større er sandsynligheden for, at man vil flytte til området.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. februar 2023 Erhverv, Sønderborg

Frisørlauget søger herremodeller til gratis klip på mandag

1. februar 2023 Erhverv

Frisørlaug Sønderborg er vært for en professionel, meget dygtig frisør, der kommer fra Aalborg og mandag skal han undervise en masse lokale frisører. Vi mangler herremodeller, skriver Frisørlauget: En med krøller og lidt længde. En med langt nakkehår. En med masser af hår. En med længde på. Modeller skal være til rådighed mellem klokken 15 […]

Læs mere...