Hos OJ Electronics er medarbejdernes trivsel på dagsordenen

6. december 2022 Erhverv Skrevet af: Redaktion

Elektronikvirksomheden OJ Electronics har i efteråret søsat en række ’gå-hjem-møder’, hvor medarbejdernes trivsel har stået øverst på agendaen. Her har både medarbejdere og ledere fået værktøjer til, hvordan de individuelt kan arbejde med deres sundhed, robusthed og stresshåndtering.

De i alt tre møder er elektronikvirksomhedens ønske om at agere frem for at reagere på den omskiftelige tilværelse, der de seneste par år har trukket særligt store veksler på medarbejderne i OJ Electronics.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Allokering, mangel på komponenter og deraf designudfordringer har betydet, at alle i OJ Electronics konstant har skullet tilpasse sig og finde nye måder at navigere på. Og det tærer på kræfterne i længden”, siger HR-direktør hos OJ Electronics, Marianne Betzer i en pressemeddelelse.

Hun peger på, at coronapandemien definerede en ny hverdag og siden trak et langt spor af ustabile globale forsyningskæder samt markante prisstigninger på råvarer og materialer efter sig. Efterfølgende har krigen i Ukraine og den stigende inflation sat sit præg på dagligdagen hos virksomheden fra Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det kan ikke undgås, at der opstår en form for mæthedspunkt hos den enkelte medarbejder, når vi i to år ikke har haft en naturlig arbejdsrytme. Derfor har vi startet gå-hjem-møderne, så vi kan komme eventuelle tegn på mistrivsel i forkøbet med de rette værktøjer, siger Marianne Betzer.

Stress kommer af mistrivsel

Møderne er et frivilligt tilbud for alle medarbejdere, og ved det senest afholdte deltog omkring halvdelen af de cirka 180 medarbejdere.

Til at facilitere møderne har OJ Electronics inviteret Peter Niels Jørgensen, der er uddannet cand.scient. i humanbiologi og idræt med speciale i stress. Over et par timer giver han medarbejderne konkrete værktøjer til, hvordan de individuelt kan arbejde med deres sundhed, robusthed og stresshåndtering.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Stress er en naturlig afledning af mistrivsel, og i mange tilfælde opdager man den først, når det er for sent. Derfor er det vigtigt, at man dels er opmærksom på de psykiske og fysiske faresignaler, samtidig med at man har nogle værktøjer til at håndtere dem”, siger Peter Niels Jørgensen.

Han fremhæver to nøgleord som højtvægtende for den enkeltes trivsel – forudsigelighed og kontrollerbarhed.

”At de faste rammer og arbejdsopgaver pludselig skifter karakter, kan for nogens vedkommende skabe en vis utryghed og følelse af magtesløshed. Andre bliver så opslugt af de nye opgaver, at de helt glemmer at koble fra, selv når de kommer hjem, hvilket oftest resulterer i, at gassen til sidst går af ballonen”, siger Peter Niels Jørgensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Døren står altid åben

Tidligere på året har HR-direktør Marianne Betzer sammen med den øvrige ledergruppe selv været igennem et forløb med Peter Niels Jørgensen. Her blev de rustet til at kunne håndtere eventuelle tegn på mistrivsel og stress i organisationen.

”Ud over vores faste trivselssamtaler har vi nu nogle helt konkrete redskaber, der gør det muligt for os at tilrettelægge individuelle forløb, når vi ser tegn på mistrivsel. Og så er møderne et signal om, at døren hos den nærmeste leder altid står åben, og at man ikke skal være bange for tale om de udfordringer, man har”, siger Marianne Betzer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hun forklarer, at et forløb kan indebære færre ugentlige arbejdsdage, nedsat tid og afveksling i arbejdsopgaverne.

Susanne Hannemann Jensen er en af de mange medarbejdere hos OJ Electronics, der har deltaget i møderne med Peter Niels Jørgensen. Og supply chain specialisten har på egen krop mærket, hvad mistrivsel kan føre til.

”Jeg har selv haft stressen helt tæt på kroppen, hvor jeg til sidste blev nødt til at sige op. Derfor ved jeg, hvor vigtigt det er med fokus på stresshåndtering og livsførelse, og jeg er enormt glad for, at der bliver arbejdet seriøst med det her i virksomheden. Der er en forståelse for, at vi ikke selv er herre over, hvordan vi reagerer på udefrakommende faktorer, og at udfordringerne skal løses i fællesskab”, siger Susanne Hannemann Jensen.

19. marts 2024 Augustenborg, Frivillige

Øvelse: Bilbrand blev til industribrand

19. marts 2024 Augustenborg

Mandag aften var der øvelse på programmet for de frivillige brandmænd i Augustenborg-Bro Brandværn, som blev kaldt ud til: Bilbrand i det fri. Brandmændene sprang i brandbilerne og kørte til Industrivej i Augustenborg og på vejen ser de en anden frivillig brandmand, Klaus Iskov, som stod og vinkede. Ham kørte de hen til, men det […]

Læs mere...