Lena L. Schrøder fra JCI Sønderborg er ny Nationalpræsident

14. januar 2021 Sønderborg
Lene L. Schrøder. JCI Sønderborg
Lene L. Schrøder. JCI Sønderborg

Jamen jeg er spændt – det bliver så vildt, fortæller 37-årige Lena L. Schrøder, som siden 2011 har været medlem af først JCI Aabenraa og siden den lokale JCI afdeling i Sønderborg og nu er valgt som Nationalpræsident for foreningen.

”Det er en kæmpe ære at få lov til at lede en organisation med så stolte traditioner og stort fokus på at udvikle ungeover hele verden – og især her i Sønderjylland”.

JCI Aabenraa og JCI Sønderborg er en del af JCI Danmark, som igen hører under den store internationale organisation JCI, som står for Junior Chamber International.

Artiklen fortsætter under annoncen

Organisationen har på verdensplan flere end 150.000 medlemmer i alderen 18-40 år fordelt i over 100 lande.

Af tidligere prominente JCI-medlemmer kan bl.a. nævnes John F. Kennedy og Bill Clinton, og fra Danmark bl.a. Poul Schlüter og Anders Fogh Rasmussen.

Familiemennesket elsker Sønderjylland

Lena L. Schrøder er opvokset i Rødekro, men flyttede senere til Aabenraa hvor hun blandt andet gik i gymnasiet. Herefter fik hun en elevstilling hos Danfoss og tog samtidigt business-uddannelsen på College Syd i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Jeg faldt hurtigt til i Sønderborg – og jeg opfatter byen som mit andet hjem”, fortæller Lena L. Schrøder i en pressemeddelelse. Hun fortsætter:

”Og det er også her, jeg har mange af mine nærmeste relationer og her jeg har mødt flere af mine rigtig nære venner i JCI-Sønderborg og jeg har fået fantastiske oplevelser, da jeg arbejdede som bartender på Penny Lane”.

Ved siden af det nye ansvar som Nationalpræsident, er Lena L. Schrøder ansat hos Danfoss i Nordborg, hvor hun er ansvarlig for at få HR-afdelingens IT-systemer til at fungere optimalt, når Danfoss eksempelvis opkøber virksomheder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og Lena L. Schrøder kommer virkelig rundt i Sønderjylland. For med bopæl i Aabenraa, venner og JCI i Sønderborg og arbejdsplads i Nordborg, så bliver det til nogle kilometer på landevejen.

“Men det gør mig ikke noget. Jeg kører gerne til alt, så længe jeg bor tæt på min familie – dét er det vigtigste for mig”.

Endnu en familie i JCI

Lena L. Schrøder er et rigtigt familiemenneske og samtidigt banker hendes hjerte for Sønderjylland og for at skabe noget, der gør gavn for andre. Muligheden for at kombinere det, fandt hun i den lokale JCI-afdeling.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Jeg blev introduceret til JCI via min tidligere chef, forklarer Lena L. Schrøder.

”Til mit første møde var jeg utrolig genert – og alene det at stå og smalltalke med andre var lidt af en prøvelse. Men jeg faldt meget hurtigt for det sociale sammenhold – ja, nærmest et familiesammenhold – som JCI tilbyder, og ikke mindst muligheden for at gøre noget for sit lokalsamfund samtidig med, at man dygtiggør sig som for eksempel projektleder, bestyrelsesmedlem eller indenfor HR”.

Lena L. Schrøder blev altså medlem af JCI og har i sine ni år som JCI-medlem blandt andet været med til at få JCI med i Kultur- og idrætsnatten i Sønderborg, Sønderborg Erhvervstræf og et år inviterede Lena hele JCI Danmark til Sønderborg for at overvære Sønderborg Ringridning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derudover har hun også arrangeret en debatkonkurrence, hvor deltagerne kunne skærpe deres evner inden for retorik og præsentationsteknik.

”JCI har lært mig at stole mere på mig selv, og jeg har udviklet mig helt enormt i mine år som medlem”, fortæller Lena L. Schrøder.

”Nu hvor jeg er blevet givet muligheden som Nationalpræsident, glæder jeg mig til at kunne give tilbage og hjælpe vores medlemmer med at opnå deres personlige mål for i år”.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. december 2022 112, Nordborg

Brand i garage kunne brede sig til gårdlænge

7. december 2022 112

Først på aftenen kørte Augustenborg og Egens frivillige brandværn til en gård ved Guderup. “Der var ild i en garage, der er bygget sammen med en gårdlænge”, siger indsatsleder Henrik Jacobsen fra Sønderborg Brand og Redning. De to frivillige brandværn fik hjælp fra stigevognen fra Sønderborg. “Branden blev slukket, inden den bredte sig”.

Læs mere...