Lillebælt Syd: Opdateret miljøkonsekvensvurdering sendt til Energistyrelsen

1. august 2019 Erhverv

Sønderborg Forsyning har netop sendt et opdateret udkast til miljøkonsekvensvurdering af projektet Lillebælt Syd Vindmøllepark til Energistyrelsen.

Rapporten er opdateret på baggrund af Energistyrelsens bemærkninger som en del af godkendelsesprocessen.

”Vi er glade for, at vi har taget endnu et skridt i processen”, siger Bjarke Eriksen, direktør for Lillebælt i en pressemeddelelse.

”Der er fortsat en række opgaver, inden vi kan stå med en godkendt forundersøgelse og tilladelse til at stille møllerne op, og vi vil gøre vores bedste for at vores bidrag fortsat leveres hurtigt og professionelt.”

I rapporten er der foretaget mindre ændringer i afsnittene om luftbåren støj, landskab og visuelle forhold, marin natur, Natura 2000-konsekvensvurdering og flysikkerhed.

Ændringerne omfatter enkelte steder nye undersøgelser, bl.a. på grund af ny vindmøllebekendtgørelse, mens der andre steder er tale om præcisering af resultater, afgrænsninger og metoder på allerede gennemførte undersøgelser samt uddybning af de faglige begrundelser for vurderinger.

Opdateringen har ikke medført ændringer i rapportens konklusioner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vurderingen er stadig, at for næsten alle områder og delområder er påvirkningerne små eller kan mindskes væsentligt eller helt undgås med afværgeforanstaltninger.

”Der er kun tale om mindre opdateringer af rapporten, som helt forventeligt ikke ændrer ved rapportens konklusioner”, siger Bjarke Eriksen.

”Nu går vi i gang med at konkretisere projektet yderligere, så vi er klar til næste skridt i processen.”

Det er Energistyrelsens praksis, at miljøkonsekvensvurderingen kommer i offentlig høring.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tidspunktet er endnu ikke fastlagt.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. december 2022 Kultur, Sønderborg

Nu sidder Inge Adriansen på sin bænk

4. december 2022 Kultur

Søndag blev skulpturen ‘Forundringparat’, en bronzeskulptur af  tidligere museumsinspektør Inge Adriansen, afsløret på Strandpromenaden. Inge Adriansen, som døde i 2017, godkendte selv skulpturen, som blev forsinket på sin rejse fra lille model til færdig skulptur. “Det tog flere år at få finanseringen på plads og vi kan i dag takke ni sponsorer for, at vi […]

Læs mere...