Logepenge sikrede otte personer et rekreationsophold

21. februar 2022 Sønderborg

Humanistisk filantropisk udvalg fra logen Catena, der er hjemhørende i Sønderborg, donerede i løbet af 2021 rekreationer til otte personer med ledsager på Feriehjemmet Ørum, der ligger mellem Viborg og Randers. Det kunne lade sig gøre med de lempede Coronarestriktioner hen over sommeren og sensommeren 2021. At det kunne blive otte donationer til otte personer med ledsager i 2021, skyldes især et stærkt samarbejde mellem Feriehjemmet Ørum og humanistisk/filantropisk udvalg fra Logen Catena.

Artiklen fortsætter under annoncen

Feriehjemmet i Ørum drives delvist af penge stillet til rådighed af Jeanne og Werner Olufsens Legat. Werner Olufsen var selv logebroder i Serapions-ordenen, en ren dansk broderorden stiftet i 1888. Serapions-ordenen har loger 20 forskellige steder i Danmark, skriver logen Catena.

Jeanne og Werner Olufsens Legats formål er at udføre humanitært og filantropisk virksomhed igennem driften af ferie- og rekreationshjemmet. Og da legatets formål er almennyttigt og almenvelgørende, er Feriehjemmet åbnet for alle og skaber derved mulighed for ferie og rekreation i hjertet af Jylland. Et ophold på feriehjemmet er ikke for børn, idet der lægges vægt på rolige omgivelser.

Artiklen fortsætter under annoncen

Humanitært arbejde er et arbejde, som har til hensigt at forbedre menneskers vilkår. Filantropisk arbejde er et arbejde af velgørende og menneskekærlig art.

Intensionen med disse donationer fra Logen Catena, er at styrke Serapions-ordenens humanitære indsats overfor mennesker, der lider under eftervirkningerne af en svær sygdom, og som derfor har behov for rekreation og hvile.

Valget af en egnet modtager til en donation fra Logen Catena, sker i sammenarbejdet mellem de enkelte logebrødre i Logen Catena, deres netværk og Logens humanistiske/filantropiske udvalg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Logen Catena har til huse på Christian d. IIs Gade 2 overfor Sønderborg Slot.

Er man interesseret i at vide mere om logearbejdet, eller kunne man være interesseret i selv at blive logebroder, så er man velkommen til at kontakte Logen Catena, og læse mere på https://serapion.dk/serapion-loger/catena/

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
13. august 2022 Politik, Sønderborg

Et skridt tættere på at flere af kommunens biler kører på el

13. august 2022 Politik

Natur-, Klima- og Miljøudvalget godkendte i marts Handleplan for grøn omstilling af persontransport. Et af tiltagene handler om at kommunen skifter benzin- og dieselbiler ud med elbiler. På onsdag skal Økonomiudvalget gerne nikke til udrulningsplanen. I forhold til at få sat ladestationer op, så forelægges sagen til Teknik-, By og Boligudvalgets beslutning, idet der er […]

Læs mere...