Sparekniven kan skære i rengøringen hos de ældre

21. juni 2022 Politik

Sønderborg Kommunes forvaltning har gennemgået budgetterne i jagten på mulige besparelser – og det er især Social-, Senior- og Handicap-området, der kommer til at mærke sparekniven.

I hjemmeplejen kan der eksempelvis skæres ned på rengøringen, som eventuelt kan halveres og det giver en besparelse på 1,4 millioner kroner – og stopper kommunen med at tilbyde ekstra rengøring, så er der en besparelse på yderligere 2,5 millioner. Det fremgår af det oplæg til muliuge besprelser, som forvaltningen har lagt foran politikerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ligesom i hjemmeplejen, så er der også fritvalgs-klippekort til beboere på plejecentrene – og sløjfes klippekortene på plejecentrene. Det vil give en årlig besparelse på 1,8 millioner kroner årligt

Klippekort blev indført i forbindelse med puljemidler, som i 2019 blev udmøntet via bloktilskuddet. Puljen udgør 1,8 millioner kroner, som er fordelt på kommunens ti plejecentre.

Sønderborg Kommune køber pladser til handicappede borgere og andre med særlige udfordringer hos eksterne tilbud, når der ikke er match i egne tilbud.

Artiklen fortsætter under annoncen

Budgettet for området er 143 millioner kroner og det vedrører 142 borgere, skriver forvaltningen i sit oplæg med mulige besparelser, som Byrådet kan tage stilling til, når der skal spares mange millioner i de kommende år.

Her foreslår forvaltningen, at der spares 5,5 millioner kroner over de kommende tre år.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. juni 2022 Sport, Sydals

78 ryttere kæmper om medaljerne i Ulkebøl-Hørup Ringridning

26. juni 2022 Sport

Der er 78 ryttere, som dyster i Ulkebøl-Hørup Ringridning, der foregår på pladsen foran Hotel Baltic i Høruphav  – og antallet kalder formanden for fint. ”78 ryttere er fint, fordi det betyder, vi kun har mistet 22 siden Corona stoppede os”, siger formand Bent Christensen til SønderborgNYT. Han fortæller, det er hans første år som […]

Læs mere...