Sydals: Fremtidens frivillige brandmænd må gerne melde sig nu

12. januar 2022 Sydals
Arkivfoto: Bo Bach Jensen
Arkivfoto: Bo Bach Jensen

Året 2021 har været et normalt år, når vi ser på øvelsesaktiviteter for de frivillige brandmænd på Sydals. Der har været en særlig fokus på uddannelsesforløbet for de fem nye brandmænd, som blev optaget i brandværnet i 2020. De har gennemført og bestået både grunduddannelsen og funktionsuddannelsen i 2021 i et presset program, hvor de rundt regnet har brugt 300 timer fordelt over aftener og weekender.

I juli 2021 har Sydals Frivillige Brandværn optaget Alexander Petersen fra Skovby, som er den næste i rækken, der starter på grunduddannelsen foråret 2022.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Jeg har tidligere nævnt, at selv med den positive tilgang af mandskab er målet frem mod 2025 at optage og uddanne yderligere 3 – 5 mand. Derfor vil jeg gerne opfordre alle m/k der kunne have interesse i en brandmandsuddannelse til at kontakte mig på telefon 4017 6979 til en uforpligtende samtale”, siger brandkaptajn, Martin Kahr Knudsen.

Sydals Frivillige Brandværn skal have 30 brandmænd for at leve op til de krav, der er.

”Og vi er faktisk 31 mand, men det er inklusiv en såkaldt gæstebrandmand fra Hørup”, siger brandkaptajnen til SønderborgNYT og tilføjer:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Når jeg gerne vil have lidt flere frivillige gennem de kommende år, så er forklaringen, at jeg tænker lidt frem og blandt andet ser på alderen hos de frivillige”.

Brandværnet har været kaldt ud til 20 hændelser igennem 2021, hvilket er lidt mindre end 2020.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. marts 2023 Samfund, Sønderborg

Tre ‘sommer-lukkeperioder’ i spil på Søndre Havnegade

22. marts 2023 Samfund

Forvaltningen beder – som en del af en høring – Ældrerådet tage stilling til tre forslag til fremtidige lukkeperioder på Søndre Havnegade: Lukkeperiode 1. juni-1. september Sønder Havnegades lukning forlænges med én måned, hvorved vil den tidlige turisme i juni måned tilgodeses. Borgernes kørsel til og fra arbejde og bolig vil blive berørt i højere […]

Læs mere...