31 personer er klar til at samle affald i Guderup og omegn

21. februar 2021 Nordborg

I sidste uge havde Folkebevægelsen mod affald i naturen en lille annonce i det kombinerede sogne-, forenings- og skoleblad i Guderup, Vor Egen Avis.

“Vi spurgte i annoncen efter frivillige, der kunne have lyst til at samle affald op efter de mange ‘uheldige mennesker, som taber noget affald ud af vinduet, når de kører bil”, siger Jan Prokopek, som er bestyrelsesmedlem i Folkebevægelsen mod affald i naturen.

Efter fire dage har 31 personer meldt sig, som indsamlere. 19 ruter i Guderup og omegn bliver nu dækket af frivillige, der samler affald langs veje og stier.

“Imponerende flot og tak til alle I der har meldt jer, det er så dejligt”, siger Jan Prokopek i en pressemeddelelse.

I Folkebevægelsen mod affald i naturen, den upolitiske forening, der står bag initiativet, håber vi at initiativet spreder sig i Sønderborg Kommune. Vollerup blev tilsvarende “dækket ind” med 10 frivillige indsamlere for et år siden.

Når indsamlere melder sig, som i Guderup, donerer folkebægelsen en tang og en vest.

“Vi vil gerne bidrage med at passe på vores natur og påvirke holdningen til ikke at smide affald i naturen”, siger Jan Prokopek.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
8. december 2021 KV21, Sønderborg

KV21: Ellen Trane Nørby bliver ny formand i Sønderborg Forsyning

8. december 2021 KV21

Venstres Ellen Trane Nørby tog ikke selv en udvalgsformandspost, da partiet konstituerede sig og det er der en god forklaring på. “Vi skal bruge vores mandater bedst muligt og derfor har jeg fået formandsposten i Sønderborg Forsyning. Det er en vigtig post, hvor jeg blandt andet vil være med til at sikre, at det kommende […]

Læs mere...