44 peberspray – de fleste fra Sønderborg – ligger nu på Politigården

13. april 2021 112

Frem til udgangen af marts var det muligt for borgerne at indlevere deres peberspray til politiet og det skyldes, at nye regler betød, at det igen blev ulovligt at have dem.

I Syd- og Sønderjyllands politikreds blev der indleveret i alt 135.

“I Områdecenter Syd, som dækker Sønderborg, Aabenraa og Tønder, er der indleveret 44 peberspray og de fleste af dem er fra borgere i Sønderborg”, siger politikommissær Thomas Berg fra politiet i Sønderborg.

Folketinget forbød peberspray

Artiklen fortsætter under annoncen

Siden januar 2019 har man lovligt kunne købe en peberspray til selvforsvar i eget hjem. Det har mange almindelige danskere gjort, men nu rulles ordningen tilbage, og dem, der havde en peberspray skulle aflevere den til politiet.

Et flertal i Folketinget har nemlig besluttet, at pebersprayordningen ikke har haft ikke den forventede effekt.

Fra 1. februar trådte en ændring af våbenlovgivningens bestemmelser om peberspray i kraft. Ændringen betød, at private skal have politiets tilladelse til at købe og have en peberspray.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nu er det derfor igen ulovligt at købe, besidde, bære og anvende peberspray i eget hjem og på offentligt tilgængelige steder uden særlig tilladelse.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. februar 2023 Kultur, Sønderborg

LGBTQ+ satte Sønderborg på Europakortet

2. februar 2023 Kultur

LGBTQ+ Sønderborgs Pride Week er blevet optaget i Spatacus Magasin, som er et af de største magasiner for homoseksuelle. Bladet udkommer fire gange årligt i europæiske lande syd for Danmark, oplyser LGBTQ Sønderborg, der på den måde har fået Sønderborg på Europakortet. Desuden er priden også at finde på deres hjemmeside.

Læs mere...