Brand og Redning ved pumperne i Pytgade

27. december 2015 112 Skrevet af: Ole Kæhler

Lørdag aften og natten til søndag har Brand og Redning pumpet masser af vand ved Pytgade i Vollerup, hvor flere

Foxpumperne, der hver pumper 1000 liter vand i minuttet. Foto: Henrik Juul Jensen.

Foxpumperne, der hver pumper 1000 liter vand i minuttet. Foto: Henrik Juul Nielssen.

Artiklen fortsætter under annoncen

huse er blevet indvanderet af vandmasserne.

Henrik Juul Nielsen har taget en stribe billeder, som giver et godt indtryk af, hvor meget vand der rent faktisk er kommet.

”Vi kører i øjeblikket med fuld kapacitet, men må også erkende, at det er svært at følge med. Beredskabsstyrelsen  trådt til lørdag og er i fuld gang med at pumpe”, siger Søren Simonsen, viceberedskabschef i Sønderborg Brand & Redning i en pressemeddelelse.

I Skovmose er der desværre tale om, at enkelte områder er blevet ekstraordinært hårdt ramt på grund af manglende muligheder for at få afledt vandet, det samme gælder for Katrinelund.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mange borgere har også fået sig en kedelig overraskelse at stå op til 2. Juledag, da mange kældre i private hjem er blevet oversvømmet.

”Det er en rigtig træls situation, og det er desværre over hele kommunen, at vi oplever at regnvejret har ramt borgerne. Vi forsøger at hjælpe alle, men i øjeblikket er vi så hårdt presset på vores kapacitet, at vi simpelthen er nød til at prioritere opgaverne benhårdt”, siger Søren Simonsen.

Sønderborg Brand & Redning fortsætter pumpearbejdet hele natten og en del af i morgen med. De hidtidige prognoser fortæller, at det dårlige vejr formentlig fortsætter frem til cirka klokken 14 søndag eftermiddag.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Brand & Redning har været ude flere end 40 gange for at pumpe vand væk og tilse de ramte områder, mens Beredskabsstyrelsen i øjeblikket pumper omkring Tørsbøl, Katrinelund og Skovmose.

Søndag formiddag meddeler Brand og Redning, der kommer assistance fra Sjælland. Altså flere pumper og de er bemandet med frivillige, der kommer og hjælper.

billede

Artiklen fortsætter under annoncen

 

12. maj 2024 Nordborg, Samfund

Til bisættelsen var det ikke den rigtige der lå i kisten

12. maj 2024 Nordborg

I tirsdags blev Heidi Grandts far, Hans Grandt, som boede i Nordborg, igen bisat – igen fordi inden familien bisatte ham i sygehuskapellet i Aabenraa, var han nogle dage tidligere bisat i Egernsund Kirke. “I sygehuskapellet ville jeg se min far og sige ordentligt farvel, men da de løftede kistelåget, der så jeg, at det […]

Læs mere...