Brand og Redning ved pumperne i Pytgade

27. december 2015 112 Skrevet af: Ole Kæhler

Lørdag aften og natten til søndag har Brand og Redning pumpet masser af vand ved Pytgade i Vollerup, hvor flere

Foxpumperne, der hver pumper 1000 liter vand i minuttet. Foto: Henrik Juul Jensen.

Foxpumperne, der hver pumper 1000 liter vand i minuttet. Foto: Henrik Juul Nielssen.

Artiklen fortsætter under annoncen

huse er blevet indvanderet af vandmasserne.

Henrik Juul Nielsen har taget en stribe billeder, som giver et godt indtryk af, hvor meget vand der rent faktisk er kommet.

”Vi kører i øjeblikket med fuld kapacitet, men må også erkende, at det er svært at følge med. Beredskabsstyrelsen  trådt til lørdag og er i fuld gang med at pumpe”, siger Søren Simonsen, viceberedskabschef i Sønderborg Brand & Redning i en pressemeddelelse.

I Skovmose er der desværre tale om, at enkelte områder er blevet ekstraordinært hårdt ramt på grund af manglende muligheder for at få afledt vandet, det samme gælder for Katrinelund.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mange borgere har også fået sig en kedelig overraskelse at stå op til 2. Juledag, da mange kældre i private hjem er blevet oversvømmet.

”Det er en rigtig træls situation, og det er desværre over hele kommunen, at vi oplever at regnvejret har ramt borgerne. Vi forsøger at hjælpe alle, men i øjeblikket er vi så hårdt presset på vores kapacitet, at vi simpelthen er nød til at prioritere opgaverne benhårdt”, siger Søren Simonsen.

Sønderborg Brand & Redning fortsætter pumpearbejdet hele natten og en del af i morgen med. De hidtidige prognoser fortæller, at det dårlige vejr formentlig fortsætter frem til cirka klokken 14 søndag eftermiddag.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Brand & Redning har været ude flere end 40 gange for at pumpe vand væk og tilse de ramte områder, mens Beredskabsstyrelsen i øjeblikket pumper omkring Tørsbøl, Katrinelund og Skovmose.

Søndag formiddag meddeler Brand og Redning, der kommer assistance fra Sjælland. Altså flere pumper og de er bemandet med frivillige, der kommer og hjælper.

billede

Artiklen fortsætter under annoncen

 

22. april 2024 Erhverv, Gråsten

Gråsten Maskinservice lavede et kalkuleret underskud

22. april 2024 Erhverv

De store toneangivende danske virksomheder bliver fremover udsat for krav, som de helt naturligt sender videre til de virksomheder, de samarbejder med. Kan virksomhederne ikke leve op til kravene, mister de ordre, og opgaven går videre til en konkurrent. Det er den verden Gråsten Maskinservice befinder sig i. Gråsten Maskinservice har igennem de seneste tre […]

Læs mere...