– Erhvervslivet skal stå i kø for at få vores elever

3. august 2013 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

Ny struktur og skærpede krav skal gøre Business College Syd til stedet, hvor de unge ønsker at gennemføre den merkantile HG uddannelse.

– Erhvervslivet skal efterspørge, ja, meget gerne stå i kø for at få fat på vores HG-elever. Efterspørgslen har sit udspring i, at vi sikrer eleverne en praksisnær uddannelse i et inspirerende miljø. For de unge skal det være tiltrækkende at tage det toårige merkantile grundforløb, fordi de er sikre på at få de kompetencer, der gør dem efterspurgte, siger uddannelseschef Susanne Pretzmann, Business College Syd.

Artiklen fortsætter under annoncen

For at nå målsætningen vil de elever, som begynder studiet i uge 33, opleve en helt ny struktur. Nu handler det om at få skabt relationer på kryds og tværs mellem elever og lærere.

Susanne Pretzmann

Susanne Pretzmann

Artiklen fortsætter under annoncen

– Du lærer mest, når du har det godt med dig selv og dine omgivelser. Derfor har vi sammen med lærerne udviklet en struktur, der er et farvel til plejermentaliteten. Det handler om nærvær og ansvar, siger Susanne Pretzmann.

Fra begyndelsen af skoleåret inddeles eleverne i teams på 15-16 elever med en lærer som tutor. I ugerne frem til midten af september skal de konkurrere og dyste mod hinanden samtidig med, at de skal samarbejde om konkrete projekter med relation til detail, kontor og handel. Undervejs er der en gratis studietur til i Kralupy i Tjekkiet, hvor de bl.a. skal besøge en produktionsvirksomhed. De produkter virksomheden fremstiller vil senere indgå som en del af uddannelsen. På den måde sikres viden om bl.a. import, fakturering, markedsføring og fastsættelse af udsalgspriser.

Artiklen fortsætter under annoncen

I midten af september bliver eleverne inddelt i klasser. Udgangspunkt er forløbet af den første måned. På den måde får klasserne en homogen elevsammensætning.

De elever, der begynder den 14. august, vil blive omfattet af en skærpet fraværspolitik. Et fravær på 15 pct. uden gyldig grund er det samme som at sige farvel. Da skolen indførte den nye politik i foråret, måtte 11 elever forlade skolen.

– Fravær påvirker ikke blot den enkelte elev, men alle i en klasse. Det kan ingen være tjent med. Konstaterer vi et fravær på 10 pct. ringer vores alarmklokker, og vi sætter ind, fastslår Susanne Pretzmann.

Artiklen fortsætter under annoncen

I forhold til i fjor er det ugentlige timetal øget fra 28 til 34. To af timerne er afsat til en Study Café, hvor eleverne kan lave lektier og få hjælp af en vejleder. Det er lidt i stil med en læsesal på et bibliotek. Da det er en del af undervisningen, kan eleverne ikke fravælge det.

På nuværende tidspunkt har 100 elever tilmeldt sig undervisningen, men tallet kan ændre sig i dagene op til undervisningsstart.

3. maj 2024 Erhverv, Sønderborg

Kunderne er velkomne til SONFORs generalforsamling

3. maj 2024 Erhverv

Mandag den 27. maj holder SONFOR ordinær generalforsamling og som noget nyt kan kunderne være med. ”Vi vil gerne invitere kunderne indenfor, så de kan møde bestyrelsen og opleve, hvordan arbejdet med at lede et forsyningsselskab frem mod en grønnere hverdag. Bedre spildevandshåndtering, affaldssortering og rent drikkevand er jo noget, der bør optage os alle, […]

Læs mere...