Frederik Frederiksen vender hjem og fortæller om sine 50 år i Afrika

1. november 2022 Nordborg Skrevet af: Ole Kæhler

Efter 50 år vender Frederik Frederiksen hjem til Holm for at fortælle om sine oplevelser og erfaringer fra sit virke ved forskellige bistandsprojekter i Afrika, skriver arrangørerne, Støtteforeningen Jollmandsgaard og Holm Lokalhistorisk arkiv, der i forening har inviteret ham til Kulturhuset på Møllegade i Holm den 17. november kl. 19.00 og er arrangeret af Støtteforeningen Jollmandsgaard og Holm Lokalhistorisk arkiv.

Frederik Frederiksen forlod slægtsgården, Stjørnsholm i 1972 og arbejdede derefter i næsten 40 år med udviklingsprojekter, mest i en række afrikanske lande.

Artiklen fortsætter under annoncen

Da han rejste ud, boede han først på landet/i små landsbyer i Tanzania. Mødet med folk og arbejdet med eksotiske landbrugsafgrøder som majs, jordnødder, sort pepper, muskatnød og kardemomme gav både erfaring og et ’kultursammenstød.

Senere, og frem til Namibias selvstændighed, arbejdede han i næsten 10 år sammen med befrielsesbevægelsen SWAPO. Et frit Namibia skulle have et nyt skolesystem til erstatning for det sydafrikanske apartheid skolesystem. Nok det mest spændende af alt jeg har lavet, fortæller han.

Artiklen fortsætter under annoncen

Frederik Frederiksen vil også fortælle om forskellige pengekanaler for den danske krone. Samt lidt om, hvordan udviklingsarbejdet, over tid, ændrede sig – og med eksempler fra lande, som Tanzania, Bangladesh, Uganda, Ethiopia og Malawi.

Indledningsvis fortæller om, hvor vanskeligt det var, at rejse fra gården og dermed afvise slægtens forventning. Og lidt om sin vej videre fra Holm til Afrika. Aktuelt bor han nu i ”Asker” syd for Oslo, men har også lejlighed i Fredensborg.

Tilmelding: Efter først til mølle princippet og senest 14 november til Christen Jessen [email protected]  eller telefon 2148 6655.

12. maj 2024 Nordborg, Samfund

Til bisættelsen var det ikke den rigtige der lå i kisten

12. maj 2024 Nordborg

I tirsdags blev Heidi Grandts far, Hans Grandt, som boede i Nordborg, igen bisat – igen fordi inden familien bisatte ham i sygehuskapellet i Aabenraa, var han nogle dage tidligere bisat i Egernsund Kirke. “I sygehuskapellet ville jeg se min far og sige ordentligt farvel, men da de løftede kistelåget, der så jeg, at det […]

Læs mere...