Skoler og kulturliv er også erhvervspolitik

21. august 2015 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler
Skoler, fritidsmuligheder og arbejdspladser til ægtefæller kan betyde lige så meget som sagsbehandling og byggetilladelser, når virksomheder leder efter et sted at slå sig ned.
 Det vurderer både kommuner og erhvervsliv, skriver KL.IMG_9506
Artiklen fortsætter under annoncen

Kort sagsbehandlingstid, lempelige plankrav og fleksible medarbejdere, der ikke kun tænker i paragraffer. Det er nogle af de ting, der dukker op igen og igen, når kommunernes erhvervsvenlighed diskuskuteres.

Kommunerne har siden 2007 oprustet kraftigt på erhvervsområdet og brugte i 2014 næsten en milliard kroner til erhvervsservice og hjælp til iværksættere. Det er også vigtigt, at der fortsat fokuseres på de traditionelle erhvervsområder, men det kan være en fordel at tænke meget bredere, når man forsøger at gøre sig attraktiv for erhvervslivet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det vurderer flere aktører på erhvervsområdet.

Store kommunale områder, som folkeskolen, daginstitutioner og kulturliv, betyder rigtig meget, når virksomheder skal tiltrække arbejdskraft eller finde nye steder at slå sig ned.

29. april 2024 Samfund, Sønderborg

11 kommuner melder tolke-virksomhed til politiet

29. april 2024 Samfund

11 kommuner ophæver en fælles aftale om levering af tolkeydelser og de anmelder Mayas Tolkeservice ApS til politiet.  Indtil kommunerne får en ny rammeaftale om tolkning, skal de enkelte kommuner selv købe tolkeydelser Udbudsfællesskabet KomUdbud, der består af 11 kommuner, er blevet bekendt med, at Mayas Tolkeservice ApS på tidspunktet for tildelingen for Fremmedsprogstolkning var […]

Læs mere...